Tekst bomba pogodila iPhone: Ljudi odlepili zbog novog problema koji se širi porukama

Bag je otkrio softverski inženjer Abraham Masri

  • 2

Novi bag na iPhone uređajima može da vam "sruši" (crash) telefon pomoću samo jedne tekstualne poruke. Problem je odmah dobio nadimak "tekstualna bomba".

Bag je otkrio softverski inženjer Abraham Masri. On je otkrio da slanje poruke koja sadrži poseban link može da "crash-uje" iMessage aplikaciju, a u nekim slučajevima čak i restartuje iPhone.

Problem utiče i na Mac kompjutere i može da "sruši" Safari pretraživač ili čak uspori računar na druge načine, piše "Tech Radar".

Novi iPhone će se od ostalih razlikovati po jednoj bitnoj stvari: Procureli prvi detalji o modelu koji će se pojaviti ove godine!

Foto: Guliver/Justin Sullivan/Getty

Ono što je specifično u vezi ovog problema je to što korisnici čak ni ne moraju da kliknu na link koji su dobili u poruci.

Zbog specifičnosti problema, Masari je kod potreban za izvršenje "tekstualne bombe" odmah skinuo sa GitHub-a, sajta gde programeri razmenjuju svoje kodove. On je takođe istakao da kod više nigde neće objavljivati, ali to ne znači da neko drugi neće moći da ponovi problem.

- Gadno, ali srećom više je iritirajuće nego opasno i ne može da dovede do krađe podataka - istakao je sigurnosni ekspert Grejem Kluli.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA