≫ 

Kineska kompanija svojim novim telefonom očitala lekciju Appleu o revolucionarnim inovacijama

Čini se da veliki igrači polako, ali sigurno, počinju da dobijaju ozbiljnu konkurenciju

  • 6

Apple je za mnoge lider u inovacijama, ali kineske kompanije vremenom su uspele da znatno napreduju i sada razvijaju funkcije koje kompanija iz Kupertina nije uspela.

Nakon predstavljanja prvog telefona sa senzorom koji čita otisak prsta u samom ekranu, kineski proizvođač smartfona Vivo ponovo je predstavila revolucionarni uređaj koji nudi mogućnosti koje ne mogu da se nađu kod drugih proizvođača.

Iako mnogima potpuno nepoznat, Vivo je jedan od najvećih svetskih proizvođača telefona i samim tim ima dovoljno resursa da se takmiči sa drugim mobilnim velikanima.

Upoznajte Vivo Xplay 7

Foto: Twitter/liliputingnews

Ovaj telefon je jasan signal da kompanija uopšte ne gubi vreme kada je stvaranje novih tehnologija u pitanju.

Xplay 7 bi trebalo da ima 10 gigabajta radne memorije (većina premijum telefona trenutno poseduje maksimalno 6GB RAM-a), a tu je i pomenuti čitač otiska prstiju koji se nalazi ispod samog ekrana.

Kompanija uopšte nije štedela kada su resursi u pitanju, pa je tu i Snapdragon 845 procesor, kao i ekran od ivice do ivice koji prekriva gotovo 83 odsto prednje strane uređaja.

Kada je cena u pitanju, trenutno ne postoje konkretne inforamcije, ali sigurno će biti ispod one na koju smo navikli prilikom kupovina najnovijeg iPhonea ili perjanica drugih poznatih kompanija.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IQ

    31. januar 2018 | 17:51

    Pa realno i Apple je kineski ahahaha :-)

  • Vladan

    7. februar 2018 | 08:08

    Xiaomi MI4 telefon po objasnio. Sve što je zvučno nije se pokazalo najbolje. Na primer,nikad,ali nikad neću kupiti i imati Galaxy,i Phone, Audi, BMW, Mercedes,i ostalo što je isforsirano, To je za kompleksaše koji ne žive za sebe,nego za tuđe mišljenje.

  • spalemar

    1. februar 2018 | 14:30

    Nije toliko vazna ni ram memorija ni procesor koliko je vazna optimizacija softvera prema telefonu. To je ono sto donosi brz telefon. Dokaz tome je iphone koji kada pusti update stariji telefoni rade uzasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA