Test otkrio da će novi iPhone imati brzinu o kakvoj Android telefoni mogu samo da sanjaju

Apple fanovi imaju čemu da se raduju

  • 3

Ostala su još dva meseca do predstavljanja nove generacije iPhonea, ali čini se da se pojavila informacija koja potvrđuju ono čemu su se mnogi nadali.

Najbolji naslednik iPhonea X koji će Apple početi da prodaje u septembru imaće impresivne performanse, performanse o kojima Android uređaji samo mogu da sanjaju.

Novi iPhone X neće imati ni rivala po čistoj snazi jer će imati najbrži čip u industriji, a originalni model je takođe uspeo da po brzini procesora nadmaši konkurenciju.

A sudeći po novim benchmark podacima, to isto će uraditi i nova generacija iPhonea X.

Foto: Apple/Novi iPhone će biti jači od svih Androida

Podaci otkrivaju da je u pitanju iPhone koji radi na iOS-u 12, ima procesor sa 6 jezgara i 4GB radne memorije.

Rezultati benchmark testa pokazali su da je novi iPhone X sa A12 čipom nadmašio prethodnika za 10 odsto po rezultatima performansi za jedno jezgro i 7 odsto u rezultatima za više jezgara.

A12 čip će biti Appleov prvi 7nm čip i prvi za celokupnu mobilnu industriju, a drugi veliki proizvođači trenutno koriste drugu generaciju 10nm čipova koji se nalaze u modelima kao što su OnePlus 6, Galaxy note 9 i Pixel 3. Ovi modeli nisu uspeli da nadmaše originalni iPhone X, a čini se da će tak ostati i sa novom generacijom Appleovog telefona.

Trenutno, najbolji Android telefoni su na ovo mtestu dobili skor od 3.400 i 9.000, dok je novi iPhone dobio skor od 4.673 i 10.912.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miljan

    4. jul 2018 | 19:27

    Pa i do sada su mogli samo da sanjaju!! I ne radi se o uredjaju, već o operativnom sistemu.

  • zat

    4. jul 2018 | 16:05

    Nisam znao da i telefoni sanjaju.

  • stvarno?

    10. jul 2018 | 17:17

    zakleti sam korisnik iphonea. medjutim kategorichno tvrdim da je IOS to shto ja kupujem a ne hardver. tvrdim da tomtom app bolje radi na samsungu jer se iphone greje. i gde ce mo se svi sloziti , i iphone i samsung ne vrede te pare za koje se prodaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA