≫ 

Zbog nove odluke Applea, iPhone će biti sporiji od Androida

Appleova odluka da promeni proizvođača čipova najviše će pogoditi sve koji kupe novi iPhone

  • 5

Čini se da Apple sprema veliki promene kada su njegovi čipovi u pitanju - a to znači da bi vaš naredni iPhone mogao znatno sporije da skida podatke sa interneta nego Android uređaji.

Qualcomm, veliki dobavljač 4G čipova za smartfone, izjavio je da ne očekuje da će praviti modeme za bilo koji predstojeći iPhone.

Android telefoni sa ovim procesorom imaju duplo brži internet od bilo kog iPhonea

- Verujemo da Aple planira da isključivo koristi modeme konkurencije za svoje iPhoneove, izjavio je finansijski direktor Qualcomma, Džordž Dejvis.

Foto: Pixabay.com/Appleova promena mogla bi skupo da ko[ta korisnike

Apple i Qualcomm već neko vreme vode pravi rat oko patenata, a ova odluka kompanije iz Kupertina mogla bi da bude rezultat toga.

Qualcomm je do ovog trenutka bio jedini dobavljač modema za iPhone, ali Apple sada koristi 4G čipove koje pravi Intel u polovini svojih telfeona.

A ova finalna promena mogla bi da ima veliki uticaj na brzinu interneta na novim iPhone uređajima, jer su nedavni testovi pokazali da su Intelovi modemi znatno sporiji od onih koje pravi Qualcomm.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    26. jul 2018 | 22:15

    Apple je najbolja kompanija na svetu, sto se tice marketinga. Oni ce svojim korisnicima objasniti da je to, sto je modem sporiji, bolje i oni ce biti zadovoljni. Cak ce na svaki nacin braniti sporiji modem.

  • Majkan

    28. jul 2018 | 08:58

    Do sam koliko sam upoznao ljudi sto nose iphone, slobodno mogu reci da nemaju veze sa mozgom oko tehnike, Pitajte bilo kog sto ima iphone da vam kaze nesto o svom uredjaju, koliko ima memorije,rez ekrana, na koliko ghz radi cpu itd ? A zna da je iphone najbolji a ne zna nista o njemu. i jos nesto sam primetio , vlasnici iphone uglavnom nose punjace sa sobom ( dobre baterije imaju) I koliko god mana da imaju uvek ce ga braniti protiv zdravog razuma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA