≫ 

Evo šta sve znamo o Samsungovom savitljivom telefonu - koliko će koštati, kako će izgledati i kada bi mogao da bude predstavljen

Da li ćemo uskoro imati priliku da koristimo savitljive telefone?

  • 0

Već godinama slušamo kako Samsung radina savitljivom smartfonu. Zapravo, kompanija je čak izbacila konceptni video 2013. godine koji prikazuje kako bi taj telefon mogao da izgleda.

Galaxy X, Galaxy F ili Winner, kako bi sve taj telefon mogao da se zove, mogao bi da bude predstavljen već sledeće godine.

Sudeći po glasniama, ovaj telefon bi trebalo da ima 7-inčni displej i bude dizajniran da se preklapa kao novčanik. Cena? Prava sitnica - 1.500 dolara. 

Ipak, sudeći po sadašnjiom cenama premijum telefona, koja su već prešle cifru od 1.000 dolara, malo više novca za revolucionaran uređaj i nije toliko strašna stvar u poređenju sa podjednako skupim uređajima koji donose samo mala unapređenja.

Analitičari veruju da telefon neće biti predstavljen ove godine jer jednostavno nema dovoljno glasina koje bi upućivale na to.

Iako koncept preklapanja telefona kao što to radimo sa novčanikom upućuje na to da bi mogao da bude prilično lomljiv, Samsung je krajnje zgodno nedavno najavio nesalomivu vrstu displeja za telefona, a to bi bilo savršeno rešenje.

Na tržištu trenutno postoji samo jedan telefon sa ekranom koji se safina, na neki način, a to je ZTE Axon M. U pitanju je prilično zanimljiv telefon koji poseduje dva displeja povezana šarkom koja omogućava preklapanje.

Printskrin: Youtube/IndVideos4

Doduše, nadamo se da to neće biti Samsungovo rešenje, kao i da će telefon biti znatno manje glomazan.

Još jedna stvar koja može da utiče na pojavljivanje ovakvog telefona jeste i baterija. Uređaj sa tolikim displejom svakako zahteva i dovoljno veliku bateriju koja bi ga napajala, a to opet znači glomazniji uređaj.

A to će svakako uticati i na cenu, i zato mnogi spominju 1.500 dolara-

Sve u svemu, pred nama je još puno nepoznannica, koje će, nadamo se, biti otkrivene naredne godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA