≫ 

Ne instalirajte novi iOS jer ima bag koji dozvoljava bilo kome da "otključa" vaš iPhone bez šifre

Da li je iPhone zaista toliko bezbedan koliko Apple želi da verujemo?

  • 1

Apple reklamira iPhone kao veoma bezbedan uređaj, što je malo smešno kada neko bez većih problema može da zaobiđe svu tu bezbednost malo nakon instaliranja najnovije verzije iOS-a.

YouTube video otkriva kako je moguće zaobići lock screen iPhone telefona koji ima iOS 12 bez znanja šifre, i pristupiti kontaktima i fotografijama na uređaju.

Ovo su najgori iPhone telefoni svih vremena

Proces, koji je otkrio stručnjak za bezbednost Hoze Rodrigez, zahteva da Siri omogući Voiceover mogućnost, i potom je potrebno poslati tekstualnu poruku sa drugog telefona na iPhone.

Foto: Pixabay.com

Onda vam samo dupli dodir prostom u pravom trenutku omogućava pristup opcijama i komandama koje inače ne biste mogli da koristite. Istina, biće nevidljive iza belog ekrana, ali i dalje dostupne dodirivanjem displeja.

Jedna od od tih opcija omogućava vam da pristupite kontaktima na telefonu, dok malo komplikovaniji hak (izvodljiv bez preteranog znanja ili posebne opreme) može da vam dozvoli da pristupite fotografijama na telefonu.

Originalni video prikazuje kako trik radi na iPhoneu 8, ali ista tehnika uspešno je isprobana i na modelu iPhone XS Max.

Ovaj bag pristuan je u najnoviji verziji iOS-a 12 i radi na svakom uređaju koji može da ga pokrene.

Na svu sreću, moguće je zaštititi telefon tako što ćete blokirati Siri da radi na lock screenu: Settings > Face ID & Passcode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    3. oktobar 2018 | 14:44

    IPHONE, bilo koji, ali i endroid telefoni ne mogu biti sigurni, jer je sistem za eksploataciji urađen kod njih, sa mogućnošću spijuniranja i blokirana na distanci. Kao što svi znamo da su spijunirali "prisluskivali" pola zemljine kugle kao i G. Merkel, I nikom nista, kako će onda biti neko siguran sa novim aparatima, koji su još tajanstveniji I sofisticirinaji. Ipak mogu reci, iz iskustva, da je endroid malo sigurniji, jer ga kinezi dosta kontrolišu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA