Google predstavio svoje premijum telefone Pixel 3 i Pixel 3 XL

Google je upravo predstavio treću generaciju svoje Android perjanice - Pixel 3.

  • 0

Za razliku od konkurencije, Google Pixel nikada nije u prvi plan stavljao izgled, već su to bile mogućnosti i softver.

A zahvaljujući čistom Androidu, ovi telefoni su postali poznati po velikoj poizdanosti i brzini u radu.

Jedan od velikih noviteta jeste i veštačka inteligencija kojoj se Google, kao i nekoliko drugih proizvođača, priklonio kada su u pitanju novi telefoni.

Sudeći po kompaniji, veštačka inteligencija će korisnicima nuditi povećanu zaštitu, personalizovano iskustvo korišćenja Googlea i digitalno dobrostanje - drugim rečima, korisnici će dobiti na raspolaganje alate koji će im pomoći da bolje kontrolišu svoje uređaje, umesto da oni kotrolišu njih.

Naravno, tu je i najnovija verzija Android operativnog sistema - Android 9 Pie.

Foto: Tanjug/AP

Iza dizajna novog telefona stoji Ajvi Ros, i on je sada u potpuno skladu sa novim imidžom i materijalnim dizajnom ostalih Googleovih servisa i Android softvera.

Oba telefona imaju veće displeje od prošlogodišnjih modela, kao i odnos displeja naspram kućišta. U pitanju su fleksibilni OLED paneli dijagonale 5.5 i 6.3 inča.

Kada su specifikacije u pitanju, tu je sve što se očekuje od premijum telefona u 2018. godini.

Oba uređaja poseduju Snapdragon 845 procesor, Adreno 630 GPU, 4GB radne memorije i dve opcije kapaciteta za skladištenje podataka - 64 i 128GB.

Poseban fokus stavljen je na kamere, a kako bi one dosegle potpuno nov nivo, Google se udružio sa poznatim fotografom, Eni Libovic.

Na zadnjoj strani, prilično iznenađujuće, nalazi se samo jedan objektiv kamere, iako su brojni proizvođači odavno prešli na dual, pa čak i sisteme sa 3 senzora, dok se na prednjoj nalaze dva objektiva. Drugi prednji objektiv je tu kako bi proširio prostor koji ulazi u sliku i možemo ga nazvati širokougaonim.

Foto: Tanjug/AP

Po prvi put, Pixel će podržavati bežično punjenje, a Google je predstavio i sopstveno postolje za punjenje - Pixel Stand kao opcionu mogućnost.

Google Pixel 3 i Pixel 3XL modeli u prodaji će se naći od 1. novembra.

Cena modela PIxel 3 kreće od 799 dolara za verziju sa 64GB radne memorije, dok cena 3 Xl kreće od 899 dolara za osnovni model. Ako želite verzije sa 128GB prostora za skladištenje podataka, moraćete da dodate 100 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA