Microsoft je upravo rešio najveći problem koji imate sa Windowsom

Kompanija zaista želi da korisnici uživaju u njenom operativnom sistemu

  • 4

Microsoft je jedna od najvećih kompanija koja, kao i veliki broj ljudi, misli da su šifre zastarele i sada želi da predstavi znatno sigurnije načine autentifikacije u Windowsu 10.

Sa najnovijim izdanjem svog operativnog sistema - build 17093 - kompanija je počela da testira novu funkciju koja će Windows učiniti operativnim sistemom bez lozinki.

Nova funkcija je trenutno dostupna samo korisnicima Windowsa S i oslanja se na Authenticator aplikaciji za Android i iOS kako bi šifre otišle u prošlost.

Google sprema 2 velike promene koje će olakšati slanje SMS poruka - a možda ih učiniti i besplatnim!

Sa ovom aplikacijom na mobilnom telefonu, možete da autorizujete ili blokirate svaki zahtev, a Microsoft tvrdi da će šifre u potpunosti biti uklonjene iz njegovog operativnog sistema.

Foto: Flickr/marc falardeau

- Sa promenama koje ćemo implementirati, vaš Windows 10 S PC će automatski nuditi iskustvo korišćenja operativnog sistema bez šifri. Primetićete da, ako imate instaliran Windows Hello, nigde nećete videti šifre prilikom korišćenja našeg operativnog sistema - ni na unlock ekranu ni u opcijama za logovanje, tvrde iz kompanije.

Evo kako možete da potpuno besplatno instalirate Windows 10 - i to potpuno legalno

Ako se pitate zašto je ova funkcija dostupna samo uz S verziju, to je zato što Microsoft želi da sve temeljno testira pre nego što ona bude dostupna svim korisnicima.

Prvo je potrebno da kompanija dobije određene reakcije, primedbe i pohvale od malog broja korisnika i u zavisnosti od njih, funkcija će potom biti dostupna insajderima, a ako i u sve prođe kako treba - ostali korisnici su na redu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    11. februar 2018 | 13:21

    Hahahaha. To ako ga ne spasi.ja imam 7 PC-a i 2 laptopa i nigde mnemam pasvord i niakd nisma imao problem. Samo budali treb apasvord.

  • IQ

    13. februar 2018 | 20:28

    Koristim Linux. bes Windows :-)

  • Marija

    12. februar 2018 | 04:59

    Zapravo to je najlakši način. Unošenje lozinke je najbolji način.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA