Upravo je predstavljen gejming laptop koji bi mogao da "skine" Alienware sa trona - i duplo jeftiniji je

Kompanija Xiaomi je većini poznata po svojim Android smartfonima, ali čini se da je sada kineska kompanija rešila da uplovi u gejmerske vode

  • 1

Xiaomi je predstavio gejmerski kompjuter koji obećava vrhunske performanse - a njegova cena je gotovo upola manja od konkurencije poput Alienware laptopova.

Promenite ova 3 podešavanja i sprečite da vam video igra laguje

Mi gejming laptop poseduje 15.6-inčni displej i impresivan, ali ne i vrhunski hardver.

Foto: Xiaomi

Laptop poseduje Full HD displej, Intel Core i7 čip sedme generacije, Nvidia GTX 1060 GPU, 16GB RAM-a i 256GB SSD, ali i 1TB HDD za preko potreban prostor za skladištenje podataka.

Ipak, ono što je fascinantno jeste to što su sve ove komponente smeštene u malo veće kućište koje dozvoljava njihovo bolje hlađenje jer u njemu ima mesta za 2 ventilatora i četiri ventila za hlađenje.

Tu je čak i "tornado" dugme kojim se aktivira pojačano hlađenje podizanjem ventilatora na 11 kako bi se temperatura kućišta za 10 minuta spoustila za 3-5 stepeni Celzijusa.

Xiaomi laptop dolazi i sa još zanimljivih stvarčica kao što su RGB tastatura sa pozadinskim osvetljenjem i dodatnim dugmićima čija funkcija može biti programirana, Dolby Atmos audiom i ugrađenim pojačalom za slušalice kako biste bolje mogli da odredite odakle tačno dolazi zvuk koji čujete.

Sa strane su smeštena 4 USB porta, 2 USB C porta i 20.9 mm profil-

Ipak, najveću pažnju je privukla cena - u Kini, Alienware laptop sličnih performansi košta 2.830 dolara, dok Mi laptopu najboljoj konfiguiraciji košta 1.440 dolara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA