SUPER VEST: PayPal će izdavati Visa kartice kojima ćemo moći da plaćamo u prodavnicama!

Dve kompanije potpisale su sporazum o saradnji u pružanju usluga platnog prometa širom Evrope. To znači da će PayPal, koji već ima bankovnu licencu u Evropi, moći da ponudi Visa debitne kartice sa svojim brendom na njima

  • 2

PayPal postigao je sporazum sa kompanijom Visa koji mu omogućava izdavanje debitnih kartica u Evropi čime ova kompanija poznata po uslugama onlajn plaćanja najavljuje ulazak u oblast tradicionalnog bankarstva.

PayPal pod istragom zbog pranja novca!

Dve kompanije potpisale su sporazum o saradnji u pružanju usluga platnog prometa širom Evrope. To znači da će PayPal, koji već ima bankovnu licencu u Evropi, moći da ponudi Visa debitne kartice sa svojim brendom na njima.

Ugovor sa Visom omogućiće korisnicima PayPala pristup Visinim beskontaktnim platnim mestima u prodavnicama u Evropi, a moći će da plaćaju i preko telefona putem svog PayPal računa.

Taj potez će, kako se očekuje, naročito privući male firme koje na računu PayPal-a imaju novčane sume predviđene za kupovinu zaliha, kao i osobe koje nemaju bankovni račun, a koriste PayPal, piše "Fajnenšel tajms".

Sporazum sa Visom otvara PayPal-u širu bazu klijenata jer poslovanje preseljavaju na građanstvo.

Prema rečima, šefa sektora plaćanja, proizvoda i inženjeringa Džima Megatsa, PayPal je planirao da pokrene debitne kartice iako im to nije bio primarni cilj.

PayPal ima nekoliko važnih klijenata koji bi za svakodnevnu potrošnju radije koristili PayPal nego bankovni račun, a postoje i korisnici koji sve onlajn transakcije vrše preko PayPal-a što žele da nastave i preko njihove debitne kartice, objašnjava on.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA