I Zakerberg objavio rat Putinu: Devet novih promena na Facebooku koje najavljuju totalni preokret u svetu (VIDEO)

- Ja se veoma brinem o demokratskom procesu i očuvanju njegovog integriteta. Misija Facebooka je da ljudima da glas i približi ih jedne drugima - izjavio je Zakerberg u tokom svog obraćanja

  • 28

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg obratio se svetu i poručio da će uraditi sve što je u njegovoj moći kako bi u budućnosti sprečio mešanje stranih zemalja u lokalne predsedničke i parlamentarne izbore. Zakerberg je tokom svog obraćanja predstavio devet koraka koji će takvo mešanje znatno otežati, iako ga, prema njegovim rečima, nikada u potpunosti neće sprečiti.

Koliko ljudi je potrebno da se započne RAT? Isti govor u istom danu drže političari i Holivud, a svi su PROTIV PUTINA!

- Ja se veoma brinem o demokratskom procesu i očuvanju njegovog integriteta. Misija Facebooka je da ljudima da glas i približi ih jedne drugima. To su demokratske vrednosti za koje se borimo i ponosni smo na njih. Ne želim da bilo ko koristi ono što smo stvorili kako bi zakopavao demokratiju. Za to se nismo borili. Integritet izbora je fundamentalna stvar za demokratiju širom sveta - izjavio je Zakerberg u tokom svog obraćanja.

Fejsbuk otkrio rusku kampanju za širenje lažnih vesti: Ovoliko para su dali tokom američkih predsedničkih izbora!

Čitava priča o mešanju stranih vlada počelo je 2016. godine na predsedničkim izborima u Americi, kada je Rusija navodno putem društvenih mreža (Facebooka) plasirala lažne vesti u vezi sa izborima. Potom je usledilo mešanje u francuske predsedničke izbore u maju 2017. godine, a sada se strahuje da se ista priča može ponoviti i na parlamentarnim izborima u Nemačkoj koji se održavaju 24. septembra.

Foto: Tanjug/AP, Pixabay, A. Nalbantjan

Facebook je nedavno saopštio kako je otkrio izvore povezane sa Rusijom koji su platili 83.560 evra (100.000 dolara) za hiljade političkih reklama na toj društvenoj mreži u protekle dve godine, prenosi Bi-Bi-Si.

- Ruska prevara se nastavlja. Sada su u pitanju reklame na Facebooku - izjavio je danas američki predsednik Donald Tramp.

Međutim, Zakerberg ima plan kako da sačuva demokratiju i spreči mešanje stranih vlada na izbore u drugim zemljama sveta. Njegov plan sastoji se od devet koraka.

9. Facebook aktivno sarađuje sa američkom vladom kako bi istražio rusko mešanje u prošlogodišnje predsedničke izbore.

8.  Nastaviće istragu o tome šta se sve dešavalo tokom predsedničkih izbora u Americi 2016. godine.

7. Političko reklamiranje će učiniti transparentnijim.

6. Ojačaće proces pregledanja političkih reklama.

Foto: Profimedia/Alamy

5. Povećavaće investiranje u sigurnost i integritet izbora.

4. Proširiće saradnju sa izbornim komisijima u zemljama širom planete.

3. Povećaće saradnju i deljenje pretećih informacija sa drugim tehnološkim i sigurnosnim kompanijama.

2. Proaktivno rade na jačanju demokratskog procesa.

1. Borba je već počela, pa su tako pred parlamentarne izbore u Nemačkoj ugasili na hiljade lažnih naloga, ali su se povezali i sa javnim službama kako bi kandidatima i partijama predočili sigurnosne mere koje moraju da preduzmu na Facebooku.

Foto: AP/Tanjug

Iako napor koji Facebook ulaže u sve ovo možda deluje kao da je nepotreban, ova društvena mreža je toliko masovna i velika da zapravo igra jednu od ključnih uloga tokom bilo kojih izbora. Tako je samo u 2016. godini razmenjeno na milijarde diskusija i poruka u vezi sa izborima na Facebooku. Takođe, kandidati su imali direktne kanale za komunikaciju sa milionima glasača.

- Nalazimo se u novom svetu. Borba protiv nacija koje pokušavaju da utiču na izbore drugih postavljena je pred internet zajednicu. Međutim, to je nešto protiv čega treba da se borimo i sprečimo- zaključio je Zakerberg.

Pogledajte šta je sve Zakerberg ispričao:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    22. septembar 2017 | 20:47

    Ugasite taj fb unistio nam je decu koja se zakace po ceo dan na tu glupost.

  • mangup

    22. septembar 2017 | 19:32

    Putin cuva drzavu cim zapadu nesto neodgovara onda je diktator itd....Sve su to spijunski sajtovi

  • Car

    22. septembar 2017 | 20:41

    Sve je to ok sto prica ovaj fb-man...ali prvo treba gledati u svoje dvoriste...nek spreci Amere da placaju korumpirane politicare sirom sveta,nek sprece Amere da finansiraju izborne kampanje sirom sveta,nek ih sprece da menjaju vlade u svetu parama i bombama...nek prvo svoje ludake strpaju u ludnicu pa nek onda gledaju sta se radi po komsiluku i dalje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA