Da li smemo da nosimo mobilni telefon u džepu?

Oko ovog pitanja vlada večita polemika, međutim, evo šta o tome kažu stručnjaci

  • 3

Jedna od glavnih opasnosti od držanja telefona u džepu je veća mogućnost da se on ogrebe ili ošteti na neki drugi način. Međutim, da li držanje telefona na ovom mestu može da naškodi našem zdravlju?

Ovo je pravi razlog zašto ne smete da koristite mobilne telefone u avionu!

Činjenica je da svi električni uređaji zrače. Smartfoni zrače više, s obzirom na Bluetooth i Wi-Fi. Još nije poznato koliko ti izvori zračenja direktno utiču na zdravlje.

Stručnjaci predlažu da uređaje držimo minimalno 15 milimetara dalje od tela, što u principu znači da džepovi pantalona nisu najzdravije mesto za smeštanje vašeg iPhonea ili Galaxy-ja.

U čemu onda da nosimo smartfon?

Prvo zdravo rešenje za nošenje smartfona definitivno ne spada među ugodnije. Reč je, naime, o nosaču za smartfone koji se montira na pojas pantalona. Razlozi za korišćenje? Uređaj će biti dovoljno udaljen od tela, te će biti zaštićen od novčića i ključeva (osim ako i njih zbog nekog razloga ne odlučite da smestite u torbicu).

Alternativna opcija je držati uređaj u zaštitnoj futroli i u torbi. Ovime ga, među ostalim, držite podalje od tela.

Za fizička oštećenja telefona dok ga nosimo u džepu najčešće su zaslužni novčići i ključevi. Najbolje rešenje u ovom slučaju je dobra futrola za smartfon koja će vrlo verovatno uređaj zaštititi od manjih oštećenja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    18. oktobar 2017 | 21:14

    Ne oko vrata ili na povodac da ga nosim

  • Sanja

    19. oktobar 2017 | 00:55

    Zavisi od velicine

  • Nele

    18. oktobar 2017 | 19:44

    jasno je da je vaznije da mozemo da se preko mobilnog vezemo preusmerenjem na nas fixni home tf i da pozive sa njega primamo na mobilni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA