Moći ćemo da glasom upravljamo frižiderima, televizorima, zvučnicima: Samsung najavio Bixby 2.0

Ovu vest južnokorejski gigant saopštio je na developer konferenciji u San Francisku, a Samsung želi da Bixby pozicionira kao oštru konkurenciju asistentima kompanija Google i Amazon

  • 0

Kompanija Samsung najavila je drugu generaciju digitalnog glasovnog asistenta Bixby - Bixby 2.0.

Najbolja Samsungova opcija od danas dostupna i u Srbiji: Potpuno će promeniti način na koji koristimo telefon!

Ovu vest južnokorejski gigant saopštio je na developer konferenciji u San Francisku, a Samsung želi da Bixby pozicionira kao oštru konkurenciju asistentima kompanija Google i Amazon.

Samsung ističe da će novi Bixby biti još sposobniji u obradi prirodnog jezika i predviđanju korisnikovih potreba, bez obzira na kojem uređaju će ovaj asistent raditi.

- Nova verzija Bixby će biti kontrolni centar svih vaših povezanih uređaja - istakao je Samsung, a pod terminom uređaja podrazumeva telefone, televizore, frižidere, zvučnike i druge stvari koje su povezane na internet.

Bixby 2.0 će biti otvoren za developere koji će moći da razvijaju sopstvene servise za postojeće aplikacije.

Foto: Tanjug/AP

Čuvena kompanija je na konferenciji objavila da je Bixby od sada dostupan i na Samsungovim televizorima u Americi i Južnoj Koreji.

Podsetimo, Samsung je Bixby predstavio na Galaxy S8 pametnom telefonu u martu ove godine, ali je bilo potrebno nekoliko meseci da svi korisnici dobiju pristup "Voice" opciji. "Voice" segment Bixby asistenta omogućio je korisnicima da telefonom upravljaju glasom.

Međutim, mnogima se nije dopalo to što na telefonu postoji posebno dugme koje aktivira Bixby, pa je Samsung bio primoran da ponudi mogućnost da se ono isključi.

.Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA