Facebook bukvalno ne zna šta će od para: Za tri meseca zaradio 10 MILIJARDI DOLARA i nastavlja da raste

Facebook je u trećem tromesečju ove godine ostvario ukupan prihod od 10,3 milijarde dolara, 47 odsto veće nego u istom periodu prošle godine

  • 2

Profit i prihodi Facebooka nadmašili su u trećem kvartalu 2017. najoptimističnija očekivanja na Volstritu, ali je vrednost akcija kompanije ipak pala, pošto je na konferenciji za medije rečeno da će rashodi u 2018. porasti između 45 i 60 procenata, odnosno brže od očekivanih prihoda.

Nova velika promena na Facebooku!

Facebook je u trećem tromesečju ove godine ostvario ukupan prihod od 10,3 milijarde dolara, 47 odsto veće nego u istom periodu prošle godine, dok je neto dobit skočila za 79 procenata na 4,7 milijardi dolara, prenela je američka tv mreža CNBC.

Prihodi od oglašavanja porasli su za 49 posto, na 10,1 milijardi dolara, pri čemu prihodi od oglašavanja na mobilnim uređajima iznose 8,9 milijardi dolara, ili 88 odsto ukupnih prihoda od reklama.

Osnivač i generalni direkor Facebooka Mark Zakerberg je upozorio da će zaštita sajta od onih koji žele da šire lažne vesti i govor mržnje dogodine uticati na rast troškova.

- Ozbiljno smo pristupili sprečavanju zloupotreba na našim platformama. Mnogo ulažemo u obezbeđivanje sigurnosti, pa će to uticati na našu profitabilnost - rekao je Zakerberg.

Foto: Tanjug/AP

On je na video-konferenciji o rezultatima poslovanja istakao da je zaštita Facebook zajednice "važnija od povećanja profita".

Iz kompanije su poručili da će udvostručiti broj zaposlenih koji su nadležni za sprečavanje širenja lažnih vesti i govora mržnje na 20.000 radnika do kraja sledeće godine.

Glavna direktorka Facebooka za poslovanje Šeril Sendberg navela je da ta društvena mreža sada ima više od šest miliona oglašivaca, dok kompanijski servis Instagram ima više od dva miliona.

Mada su poslovni rezultati Facebooka premašili očekivanja analitičara, cena akcija kompanije je pala u produženom trgovanju za skoro 2,0 odsto, sa nivoa od 185 na 179 dolara, zbog najavljenog rasta rashoda u 2018. godini.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA