≫ 

KRAJ LJUBAVI: eBay raskida sa PayPalom posle 15 godina - ali to su zapravo dobre vesti za sve korisnike

Svakoj ljubavi dođe kraj, pa čak i onima u svetu tehnologije

  • 0

Čuveni sajt za pridaju stvari eBay i servis za plaćanje PayPal su poslednjih 15 godina bili gotovo najbolji prijatelji, ali čini se da je tome došao kraj.

KAKO DA KUPUJETE PREKO INTERNETA: Ovi sajtovi besplatno dostavljaju na kućnu adresu i jako su jeftini!

eBay je najavio da planira da prestane da koristi PayPal kao servis za plaćanje, a kada njihov ugovor istekne, servise plaćanja obavljaće Adyen, kompanija bazirana u Amsterdamu.

To znači da će Ayden procesuirati sve transakcije na sajtu, a PayPal će dobiti drugorazredni status.

Foto: AP/Tanjug

- Nakon što naš postojeći ugovor istekne 2020. godine, PayPal će i dalje ostati kao opcija za plaćanje na sajti, ali neće biti vidno istaknut u odnosu na kreditne i debitne kartice kao što je to sada slučaj. PayPal će nakon ovog datuma prestati da obrađuje sve naše finansijske transakcije, stoji u saopštenju koje je izdao eBay.

Iza ovakve odluke stoji želja eBaya da kontroliše više elemenata prilikom obavljanja plaćanja kako bi korisnički iskustvo bilo znatno olakšano, kao što je to slučaj sa kupovinom na konkurentskim sajtovima poput Amazona.

PayPal je bio glavni provajder servisa za eBay od 2003. godine, a do 2015. je čak bio poddivizija kompanije.

Ipak, kompanija nema previše razloga za brigu zbog ovog raskida saradnje jer je njen profit u poslednjem kvartalu 2017. porastao za 59 odsto u poređenju sa prethodnom godinom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA