Otkriven BERMUDSKI TROUGAO U SVEMIRU - pogledajte gde se nalazi i koliko je opasan

Astronauti su upravo dobili još jednu opasnost na koju moraju da paze kada su u svemiru

  • 13

Jedna od najopasnijih stvari na koje astronauti mogu da naiđu jeste "Bermudski trougao u svemiru".

EVO KAKO JE ČOVEK OSVAJAO SVEMIR: Sve svemirske misije na jednoj slici! (INFOGRAFIKA)

Međutim, za razliku Bermudskog trougla na Zemlji, sa ovim nema ničeg nestvarnog ili izmišljenog.

Naučnici su potvrdili njegovo postojanje, a njegovi efekti čak mogu biti predviđeni.

Filipinsko more uslikano od strane astronauta sa Međunarodne svemirske stanice. Foto: Wikimedia Commons/NASA

Misteriozno područje u svemiru veličine SAD nalazi se iznad obale Brazila i 200 kilometara iznad Zemlje.

A dr Riakrdo Kampana sa Nacionalnog instituta za Astrofiziku u Italiji objašnjava kako predstavlja opasnu pretnju po život.

- Jonska radijacija visoke energije nije zdrava jer može da ošteti DNK i dovede do mutacija i stvaranja raka. Na svu sreću Međunarodna svemirska stanica nalazi se na visino od 400 kilometara, gde je radijacija slaba, tvrdi on.

Naravno, ovo predstavlja veliki problem samo ako ste u svemiru.

Foto: Facebook/HubbleTelescope

Razlog za ovu anomaliju nalazi se u Van Alenovim radioaktivnim prstenovima. Zemlju okružuju dva oblaka koja "hvataju" čestice pod nabojem koje dolaze od Sunca. To je deo našeg kosmičkog štita koji nas čuva od potencijalno opasnih čestica.

Međutim, iznad obale Brazila, Zemljino magnetno polje je naslabije.

Kada je ovo otkriveno 50-ih godina prošlog veka, naučnici su posumnjali da bi to moglo negativno da utiče na opremu u svemirskim brodovima. A kako je ona postajala sve komplikovanija, nevolje su se povećavale.

Ovaj pojas sadrži elektrone visoke energije, protone i atomska jezgra koje su toliko gusto poređane da u jednoj sekundi može da bude 3.000 "udara" na prostoru veličine vrha prsta.

Jedna od ovih čestica može da "protrči" kroz opremu, promeni značenje elektronske poruke i napravi haos.

A ovo ne utiče samo na mašineriju - astronauti koji su izlazili u svemirske šetnje u regionu anomalije prijavili su bljeskove u polju vida.

- Pre nego što sam postao astronaut, slušao sam priče kako su viđali bljeske svetlosti od radijacije dok su bili u svemiru, a onda se isto desilo meni, priča Teri Virts, bivši astronaut NASA-e.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matrix

    4. mart 2018 | 15:41

    Svemir postoji samo u holivudskom studiju,gde se ovi astro-glumci-masoni igraju ispred green screena.Vrteća šibajuća lopta koja juri nenormalnom brzinom kroz svemir je proizvod masona,jezuita i satanista koji vladaju ovim svetom ali samo na kratko vreme.Đavo zna da ima malo vremena pre nego što bude uništen zajedno sa ovim lažovima koji varaju ceo svet i zato pojačavaju propagandu o svemiru i vrtećoj vodenoj lopti.Zemlja je ravna,nepomična sa svodom iznad kako piše u bibliji.Ne verujte ovim astro masonima i nasi jer su obični lažovi.Svaka slika zemlje iz svemira je cgi,crtani nije stvarna.Sve rakete koje šalju gore padaju u more.oni znaju da postoji kupola i kriju to od ljudi.

  • Djolekw

    4. mart 2018 | 18:05

    Ako se zemlja okrece oko sunca kako to da swaku noc nebitno dali je zima leto prolece itd mi uvek vidimo malog i velikog medveda tacnije iste zvezde..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA