Pošta Srbije od sutra overava elektronska dokumenta

Osim što potvrđuje tačno vreme potpisivanja elektronskog dokumenta i njegovo postojanje pre vremenskog žigosanja, vremenski žig omogućava verifikaciju e-potpisa i posle isteka ili opoziva elektronskog sertifikata potpisnika

  • 0

Pošta Srbije će od sutra ponuditi uslugu izdavanja vremenskog žiga koji garantuje autentičnost i pravnu važnost elektronskog dokumenta, najavljeno je iz ovog preduzeća.

Vremenski žig u kombinaciji sa elektronskim potpisom i odgovarajućim korisničkim aplikacijama potreban je i dovoljan uslov da se u skladu sa važećim pravnim okvirima pređe sa papirnog na elektronsko poslovanje.

Pošta Srbije je početkom marta registrovana za izdavanje vremenskih žigova, koji imaju višestruku namenu u prometu elektronskih dokumenata.

Osim što potvrđuje tačno vreme potpisivanja elektronskog dokumenta i njegovo postojanje pre vremenskog žigosanja, vremenski žig omogućava verifikaciju e-potpisa i posle isteka ili opoziva elektronskog sertifikata potpisnika.

Najznačajniju primenu vremensko žigosanje će imati u domenu arhiviranja elektronske dokumentacije, jer garantuje autentičnost elektronskog dokumenta bez obzira na status elektronskog sertifikata potpisnika.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA