Lideri svetske elektronske scene Paul Kalkbrenner i Nina Kraviz stižu na Sea Dance

Jedan od najvećih svetskih elektronskih producenata Paul Kalkbrenner, poznat je po hedlajnerskim nastupima

  • 0

Apsolutni lideri današnje svetske elektronske scene Paul Kalkbrenner i Nina Kraviz, dolaze na ovogodišnje, peto jubilarno izdanje Sea Dance festivala, koje će biti održano u novom terminu, od 30. avgusta do 1. septembra i na novoj lokaciji - prekrasnoj plaži Buljarica kod Budve u Crnoj Gori!

Jedan od najvećih svetskih elektronskih producenata Paul Kalkbrenner, poznat je po hedlajnerskim nastupima na najvećim festivalima i stadionskim spektaklima pred desetinama hiljada ljudi, koji su pre njega bili rezervisani samo za najveće svetske bendove kao što su U2 i Rolling Stones. U istoriji muzike ostaće upamćen njegov nastup povodom obeležavanja 25 godina od pada Berlinskog zida, pred pola miliona ljudi, što će još dugo vremena ostati nedostižna brojka i za najpoznatija svetska imena. Uz njega, nastup na Sea Dancu potvrdila je i nenadmašna ikona globalne elektronske scene - Nina Kraviz.

Foto: Promo/ Exit

O njenom usponu na muzički Olimp najbolje govori priznanje MixMaga, jednog od najprestižnijih medija za elektronsku muziku, koji ju je i zvanično proglasio za najboljeg DJ-a na svetu! Vodeći elektronski festivali kao što su Awakenings, Time Warp, Movement i drugi, upisali su je kao svoju nespornu hedlajnerku, a među najboljim festivalskim momentima nezaobilazan je i epski nastup na EXIT festivalu gde je priredila možda i najupečatljiviji prizor u istoriji mts Dance Arene tokom kojeg je desetine hiljada ljudi oduševljeno skandiralo njeno ime, pozivajući je dva puta na bis u atmosferi nalik na najveće stadionske rok koncerte.

No Sleep, omiljenu festivalsku binu svih ljubitelja vrhunskog zvuka, ove godine predvodiće jedna od vodećih techno zvezda nove generacije Dax J, te glavni akteri francuske techno scene Antigone, Francois X i Shlømo, dok će za savremeni house zvuk biti zaduženi kalifornijski mag Eagles & Butterflies i ruska zvezda u strelovitom usponu Sofia Rodina! Uz njih stiže i cela plejada udarnih regionalnih i domaćih imena koju čine Lag, Vakat AKA Aleksandar Grum, Forest People, Gillerz & Be Good, Ilija Đoković, Sugar Lobby, Monosaccharide, Bodzie, Popi Divine, Mr. Lekka, Branko Vuković, Buba, Vegim & Flekitza, Ana RS, TZ Project, ČX, Sabinaa i Jan De R koji će držati publiku besanom od 30. avgusta do 1. septembra na predivnoj tirkiznoj plaži kod mesta Buljarica.

Foto: Promo/ Exit

Simbol Berlina kao svetske prestonice savremene elektronske muzike nesumnjivo je Paul Kalkbrenner. Tvorac elektronskih klasika među kojima je i multiplatinasti “Sky & Sand", glavni je akter kultnog filma i istoimenog albuma "Berlin Calling" koji se širio putem interneta kao svojevrsna techno biblija, a interesovanje za sam film najbolje ilustruje činjenica da je nekoliko godina neprestano bio na repertoaru berlinskog Kina Central! Kalkbrenner bogatu karijeru započinje još 1992, a svoje prvo izdanje za berlinsku DJ šeficu Ellen Allien i njenu uglednu izdavačku kuću BPitch Control izdaje 1999. godine. U prethodne dve decenije sa sedam studijskih albuma pomerio je granice elektronske muzike u dotad neslućene dimenzije, prvenstveno jer nije DJ, već nastupa uživo, isključivo sa svojim numerama sa kojim stalno diktira nove trendove u elektronskoj muzici.

Foto: Promo/ Exit

Ne postoji niko poput Nine Kraviz, niko ko ima takvu predanost, beskompromisan stav i iznad svega hrabrost da konstantno pomera granice i evoluira, radoznalost da uvek ispituje, želju da stalno uči i svojim primerom vodi globalnu elektronsku scenu uz titulu najboljeg svetskog DJ-a za 2017. godinu! Njena izdavačka kuća трип briše granice između žanrova, a odvažni setovi poput ledolomca razbijaju ušuškano stanje na svetskoj sceni u kojoj većina zvezda više ne preduzima umetničke rizike. Upravo zato i fanovi i mediji jednoglasno Ninu nazivaju trendseterkom i liderkom, koja bez menadžmenta i korporativnih okvira sama oblikuje pročelje svetske DJ scene! Njen novi kompilacijski album "Don't Mess with Cupid, 'Cause Cupid Ain't Stupid" donosi numere koje potpisuju Aphex Twin, Nikita Zabelin, Marc Arcadipane i brojni drugi, a uz album stiže i njena nova misteriozna numera "Opa"!

Foto: Promo

Lice sa skorašnje naslovnice DJ Maga, Dax J, poznat je po završnim setovima najvećih festivala kao što je Awakenings at ADE, a ove godine upravo njemu će pripasti čast da zatvori i jubilarni Sea Dance! Svetski magazini Mixmag, Groove Magazine i DJ Mag proglasili su ga za najboljeg DJ-a mlađe generacije, a istorijski desetosatni maraton u najpoznatijem svetskom techno klubu Berghain, učinili su da ga vodeći svetski festivali danas svrstavaju u red najvećih hedlajnera i da time stoji rame uz rame sa imenima kao što su Adam Beyer, Ben Klock i drugi. I prva noć festivala biće udarna jer na No Sleep dolazi ubitačni techno trio rezidenata famoznog kluba Concrete iz Pariza u punom sastavu Antigone, Francois X i Shlømo! Ova trojka je munjevito zauzela neke od najboljih pozicija na svetskim festivalima i danas redovno rade završne setove u vodećim klubovima kao što su Berghain, Fuse, Spazio 900, Tresor i brojni drugi.

Foto: Promo

Već sutradan, pravo iz Los Anđelesa na No Sleep plažu stiže jedan od najistaknutijih mladih producenata današnjice Chris Barratt, poznatiji pod svojim imenom Eagles & Butterflies! Jedan od omiljenih izvođača i producenata vodećih izdavačkih kuća i party brendova kao što su Innervisions od Dixona, Bedrock od Johna Digweeda, Life & Death od DJ Tennisa i Mosaic od Macea Plexa, redovan je na festivalima kao što su Coachella, BPM i Awakenings ili za DJ pultom klubova kao što su DC10, Nitsa, Watergate, Output i drugi. Iste noći na Sea Dance dolazi i jedna od najistaknutijih umetnica famoznog ruskog kolektiva Arma17, sve popularnija Sofia Rodina, kojoj se predviđa strelovita karijera, a njene maratonske setove u Berlinu i Moskvi opisuju kao čistu magiju! Poreklom iz Magadana na ruskom dalekom istoku, Sofia je uspešnu karijeru započela u Sankt Peterburgu, da bi potom odlaskom u Moskvu postala jedna od glavnih akterki novog ruskog talasa koji je uneo veliko osveženje na svetsku elektronsku scenu.

Foto: Promo/ Exit

Ulaznice po poklon ceni samo do petka 22. juna

Ulaznice za ovogodišnje peto izdanje Sea Dance festivala se mogu naći u prodaji po najpovoljnijoj ceni od 2.390 dinara! Ovo je cena sa čak 70% popusta i biće dostupna samo do petka 22. juna do kraja dana, nakon čega će paket ulaznica za sva tri dana biti skuplji. Ulaznice za Sea Dance festival po poklon ceni mogu se nabaviti putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do Sea Dance festivala. Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance festivala www.seadancefestival.me.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA