UBICE STRASTI: Ova hrana nikako ne ide uz seks!

Ukoliko želite da se pokažete i dokažete u spavaćoj sobi, a i da vam voljena osoba uzvrati istom merom, nemojte ovo jesti na romantičnoj večeri uz sveće, koja bi trebalo da predstavlja uvod u vrući letnji seks

  • 10

Za pojedine namirnice se od pamtiveka zna da poseduju afrodizijačka svojstva, odnosno da raspaljuju seksualnu glad. Međutim, postoji i ona hrana koja ima potpuno suprotno dejstvo, jer ubija seksualnu želju.

Zato, ako želite da provedete vatrenu noć u zagrljaju osobe koja vas privlači, izbegavajte ova ića i pića.

KAFA

Popijete li previše kafe, povisićete nivo kortizola, hormona stresa. Wellness stručnjak Nikol Kasal objasnila je da, zbog povećanog nivoa ove supstance, telo i psiha počinju da osećaju napetost, što nikako nije dobro za užitak u seksu, jer se teže opuštamo.

SLANIŠI

Zaboravite na kokice, čips i sličnu hranu pre seksa, jer so zadržava vodu u telu pa ćete imati osećaj nadutosti u stomaku. Doktor Robert Kominijarek sa ističe da je cirkulacija krvi kroz telo izuzetno važna za orgazam kod oba pola, a previše soli usporiće taj proces.

VOĆE

Iako leti zvuči osvežavajuće, voće bi trebalo izbegavati pre seksa, jer se brzo vari - što znači da ćete možda imati grčeve i neprijatne gasove u stomaku. Ne moramo da vam objašnjavamo šta vas u tom slučaju čeka.


ALKOHOL

Koliko ste puta na filmu videli da se neki par ludo provodi uz alkohol, a zatim, umesto vrućih scena na kraju zaspu u krevetu? Alkohol poput vina ili piva povećava nivo melatonina, a on je hormon koji podstiče uspavljivanje. Ako želite akciju, bilo bi dobro da ne pijete ništa ili tek vrlo malo.

POVRĆE

Iako je veoma zdravo, brokoli, karfiol ili prokelj pripadaju vrsti povrća koje sadrži malo veću količinu metana, što može da izazove gasove u crevima. Neprijatnost u krevetu možete da izbegnete ako je povrće dobro prokuvano.

SOJA

Iako spada u najzdravije namirnice, soja nije tako dobra za aktivan seksualni život. Testosteroni su važni za seksualni nagon i žena i muškaraca, a soja ima negativan efekat na njih, jer može da poremeti balans ovih hormona u telu.

ŠTA JESTI?

Trebalo bi birati hranu koja ima što više cinka (školjke, semenke bundeve) ili omega-3 masnih kiselina, kao što su ribe ili orašasti plodovi, jer je dokazano da ove namirnice pozitivno utiču na libido.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA