Neobične seks-tradicije sa raznih strana sveta (VIDEO)

Proverite kakav je stav tokom istorije bio prema devičanstvu, muškosti i seksu uopšteno. Stavovi o seksu se razlikuju od zemlje, a vi uporedite i vidite najbizarnije

  • 5

Otkako je sveta i veka, u ljudskim zajednicama postojao je određeni vid kontrole seksualnog života. Pojedina društva su daleko liberalnija od moralnih normi u zapadnom svetu, dok su druga vrlo vrlo stroga po pitanju čovekove intime.

Evo kako se gleda na seks u različitim kutkovima naše planete:

U Nigeru je legalno oteti ženu

U afričkom plemenu Vodabe iz Nigera brakove ugovaraju roditelji još dok su deca mala i to najčešće među rođacima. Međutim jednom godišnje tokom festivala Gervol, muški pripadnici ovog plemena maskiraju se i kradu žene.

Ako otmu ženu, a da ih muž nije video, novopečeni par postaje i društveno priznat. Takvi brakovi se nazivaju brakovima iz ljubavi.

Kako se muškarci sređuju za festival Gervol pogledajte u videu:

U Nepalu braća dele ženu

Dok u afričkim plemenima kradu žene, u himalajskom braća dele ženu. Tako se žena npr. u Nepalu udajom za svog supruga zapravo udaje za celu porodicu, a sva braća imaju ista prava. Poliandrija se razvila zbog neimaštine. Ženidbom se zemljište cepka i svaki od braće ima pravo na svoj deo, a brak s jednom ženom sprečava deljenje poseda.

Ispijanje sperme u Papi Novoj Gvineji

U plemenima Papue Nove Gvineje dečaci se odvajaju od obitelji sa sedam godina i žive isključivo među muškarcima do svoje 10. godine života. Kako bi se očistili od žena redovno stavljaju piercinge i podstiču krvarenje iz nosa i povraćanje ispijanjem velikih količina šećera iz šećerne trske.

Sastavni dio njihovog sazrevanja je i ispijanje sperme starešina. Time žele da se ojačaju i učine poželjnijima. Kada se vrate među žene nastavljaju s puštanjem krvi iz nosa u isto vreme kad njihove odabranice imaju menstruaciju.


U plemenu Trobrianders igraju se erotske igre

Seksualni život u plemenu Trobrianders u Papui Novoj Gvineji počinje u razdoblju od sedme do osme godine. Deca u to vreme igraju erotske igre i oponašaju seksualno ponašanje. Četiri do pet godina nakon toga počinju da traže prave seksualne partnere i često ih menjaju. Žene su baš kao i muškarci odlučne u biranju i menjaju partnera, a takvo se ponašanje čak i podstiče.

Nema tradicionalnog braka, ali se veza priznaje kao zajednica ako par zajedno jede najmanje godinu dana. Žene ostaje u kući svog ljubavnika umesto da se ujutro vrate kući i čekaju da joj ljubavnikova majka donese jelo. Jednom kad jelo pojedu i nastave to da rade godinu dana, brak je priznat.

Deca već u najranijem uzrastu počinju da izvode erotske igre:

Pederastija u antičkoj Grčkoj

U antičkoj Grčkoj česta je bila pederastija, seksualni odnos između starijeg muškarca i dečaka. S time da se dečak smatrao dečakom sve dok mu ne poraste brada. Stariji muškarac je podučavao i štitio svog ljubavnika i bio mu je svojevrstan uzor. Veza s dečakom mlađim od 12 godina smatrala se neprimerenom.

Istoriju pederastije pogledajte u kratkom video dodatku:

Masturbacija faraona u javnosti

Masturbacija faraona u javnosti u drevnom Egiptu se nije povezivala sa seksom već sa plodnošću. Faraoni su masturbirali u reku Nil da bi povećali dotok vode. Prema verovanju, tok Nila je nastao masturbacijom egipatskog boga Atuma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    2. avgust 2014 | 00:24

    Mnogo zanimljivo! Ovakve stvari cesce pisite! Svaka cast!

  • the ONEEEEEEEEEE

    3. avgust 2014 | 17:52

    Faraoni su masturbirali u reku Nil da bi povećali dotok vode..... hahahahahah xD

  • .

    31. avgust 2014 | 06:28

    Strasno, bolest! Kako ti ljudi ne vide da je to sto rade bolesno? Ali dobro makar nemaju 'puckalice'(devojke koje se puce) i mamine sinove!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA