Maratonski seks, koji traje satima? Zvuči zabavno, ali ustvari...

Možda vam sat vremena "onih stvari" zvuči baš zabavno, ali zapravo može da bude prilično frustrirajuće kada muškarac ne može da doživi ejakulaciju

  • 16

Maratonski seks mnogima je nedostižan, ali oko pet posto njih ima iskustva s kasnom ejakulacijom na redovnoj osnovi, što znači da im treba i do pola sata da ejakuliraju, ako uopšte i ejakuliraju.

Možda vam to zvuči zabavno, dok vam se ne dogodi pa shvatite da to može biti poprilično iscrpljujuće i frustrirajuće.

Zašto muškarac ne može da postigne vrhunac?

TAMABEPA, Seks, Igrice, Predigra

Verovatno se svaki muškarac našao u situaciji da ne može da ejakulira ili da mu treba dugo vremena. Ali, ako se događa često, više je krivaca za to.

- Neki muškarci teško postižu orgazam tokom vaginalnog ili oralnog seksa. Ponekad je to zbog uobičajenih tehnika samozadovoljavanja kao naprimer stimulacije rukom, a to pruža sasvim drugačiji osećaj od vaginalnog ili oralnog seksa - objašnjava Debi Herbenik, doktorka autorka knjige "Because It Feels Good".

- Hirurški zahvat, antidepresivi, spinalne povrede i psihološki činioci poput intenzivnog straha od trudnoće, takođe mogu biti uzrok tome što muškarac teško postiže orgazam - dodaje.

Kako se žena oseća tokom maratonskog seksa?

TAMABEPA, Seks, Predigra

To može čak uzeti danak vezi.

- Istraživanja su pokazala da ženama treba više vremena da bi postigle orgazam. No, kad muškarac ne postigne orgazam, partnerka često to shvati lično i misli da je loša u krevetu. Da bi joj olakšali, budite iskreni. Objasnite joj da ste taj problem imali i pre te da to nema veze s njom. To će vas podstaći da otvoreno razgovarate o seksu i onome ko šta voli u krevetu -  savetuje Debi Herbenik.


Rešenje za zadovoljavajući seksualni život

TAMABEPA, Seks, Oralni seks

Velika je mogućnost da se ženi neće svideti seks u trajanju od 30, 60 ili 90 minuta. Sasvim je u redu da se zaustavite i pokušate nešto drugo.

- Oko 16 posto žena teško doživi orgazam tokom vaginalnog seksa. Razgovarajte o tome da probate neke druge metode da biste oboje uživali.

- Može vam poslužiti vibrator. A važno je i da posetite terapeuta. Dok se prevremena ejakulacija može rešiti tehnikama masturbiranja, kasna ejakulacija često je psihološke naravi i traži više pažnje - zaključuje seks-terapeut.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • wien Goran

    6. septembar 2014 | 21:36

    Ja uvek,prvo zadovoljim Zenu,a cesto mi se desava,da ne S.R.S.M po celu noc,Ali uzivam u sex-u.i to ne znaci Da Je ZENA losa u Krevetu.ima i drugih Zadovoljstva.

  • ivana

    6. septembar 2014 | 19:12

    Problem je u alkoholu.

  • Kasapin

    7. septembar 2014 | 06:59

    Pa cekajte? Sad i to ne valja zenama ja stvarno vise neznam sta da radim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA