VEČITA ŽENSKA MISTERIJA: Da li treba spavati u brushalteru ili ne?

Oprali ste zube, stavili noćnu kremu, izuli patofne i još samo ostaje da skinete brus... ili ne? Ovo pitanje, koje muči dame već generacijama, podelilo je ženski svet na dva dela, za i protiv

  • 7

Postoji mnogo različitih mišljenja i kontradiktornih informacija o ovoj temi. Jedni tvrde da spavanje s grudnjakom pomaže da vam grudi stoje pravo, dok drugi kažu da tako možete prekinuti krvotok i da nikako nije dobro za zdravlje.

Pogledajte neka različita mišljenja i savete, pa odlučite sami.

DA LI ĆE STAJATI PRAVO?

Može li brus za spavanje da pomogne da grudi stoje pravo ili ne, pitanje je za milion dolara. Nažalost, ne postoje naučni dokazi koji bi mogli potkrepiti ovu teoriju, kao ni dokazi protiv. Možete ih nositi zato što vam pružaju potrebnu udobnost dok spavate, pogotovo ako imate veće grudi. Grudnjak nije vremeplov i ne može da spreči prirodne procese, ali može pružiti udobnost.

STRIJE

Brushalter za spavanje može pomoći da ne dobijete strije.

- Velike grudi, zbog težine, vuku kožu na stranu dok ležite. Ovo može dovesti do razvlačenja kože i pojave strija - kaže plastični hirurg Daglas MekDžordž.

UDOBNOST

Stručnjaci se slažu da treba nositi noćni grudnjak ako vam pomaže da se osećate komfornije, ali je važno da vas ne žulja i da nije tesan. Profesor Kefah Mokbel, hirurg iz Londona, kaže da često savetuje ženama kojima je spavanje bez grudnjaka problematično, da ga slobodno nose tokom noći. Neke žene više vole da nose top umesto brushaltera, i izbegavaju da nose konvencionalne varijante, a postoje i posebni, noćni brushalteri, prilagođeni da ih nosite dok spavate.

NE SME DA STEŽE


Ako vas grudnjak, koji nosite noću, steže, to može dovesti do problema. Grudnjak koji vas steže prekinuće krvotok, što, u najgorem slučaju, može rezultirati hroničnim upalama limfnih žlezda, kao i otocima.

TEMPERATURA

Brushalteri, posebno ako su napravljeni od veštačkih materijala, mogu podići temperaturu grudi. Budući da su grudi eksterni organi, temperatura u njima treba da bude nešto niža od temperature u ostatku tela. Iako ne postoje čvrsti dokazi, veruje se da haotično grejanje i hlađenje grudi može donekle uzrokovati i rak dojke. Zato, za svaki slučj za noć koristite udoban, pamučni brus.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nislijka

    8. oktobar 2014 | 09:43

    Ja ga ne volim ni preko dana, a jos manje dok spavam.

  • ♈♈♈

    8. oktobar 2014 | 08:27

    Ja vise volim kada ne nosi,ali ako to skodi necemu onda bolje da ga stavi.

  • Opet dobro

    9. oktobar 2014 | 08:15

    Ma žena mora da spava gola...ćao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA