Vaginalni orgazam ne postoji, sav posao obavlja klitoris!

Ranije se verovalo da žena doživljava različite vrste orgazama, putem penetracije, stimulacijom G-tačke ili klitorisa. Ali, kako stvari stoje, izgleda da ne postoji razlika između klitoralnog i vaginalnog orgazma

  • 7

Žene već dugo tvrde da mogu da dožive orgazam ili tokom seksa ili tokom predigre, međutim, nova istraživanja pokazuju da nisu u pravu.

Istraživači tvrde da ne postoji klitoralni ili vaginalni orgazam, kao ni G-tačka, već bi trebalo koristiti univerzalni izraz “ženski orgazam”.

Autori studije koja je objavljena u listu “Clinical Anatomy”, kažu da većina žena na svetu ne doživljava orgazam tokom penetracije.

Rezultat toga je da su žene širom sveta etiketirane kao osobe koje imaju problem sa seksualnošću, na osnovu nečega što ne postoji, a to je vaginalni orgazam.

Klitoris je najvažnija erogena zona kod žene, i predstavlja ključ svakog ženskog orgazma. Često se naziva i 'muški penis', zato što je sačinjen od istog materijala kao i muški polni organ.

Svaka žena može da doživi orgazam pod uslovom da se njeni erektilni delovi (klitoris, unutrašnje usmine vagine, i deo vaginalnog otvora) efektivno stimulišu, kažu istraživači.


Da li će žena postići orgazam tokom regularnog seksualnog odnosa zavisi od veličine i pozicije klitorisa. One dame koje imaju problema da dožive orgazam, imaju manji klitoris, koji je smešten na većoj udaljenosti od vagine, pa tokom regularnog seksa ne dolazi do efektivne stimulacije.

Studija je sprovedena na 30 žena, prosečne starosti od 32 godine. Njima je, tokom seksa, magnetnom rezonancom snimana karlica, a rezultati su doveli do zaključka da je veličina i pozicija klitorisa ključna za postizanje ženskog orgazma.

Klitoris, kao i penis, sadrži erektilno tkivo koje se, prilikom seksualnog uzbuđenja, puni krvlju, a sastoji se od vrha, tela i korena. Ako je normalne veličine i pozicioniran bliže vagini, lako dolazi do stimulacije tokom penetracije, pa se i orgazam lako postiže.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fap_masina

    8. oktobar 2014 | 23:24

    Ma nista dok se ne pocne uvijati, onda znam da sam nesto uradio...

  • lakik

    9. oktobar 2014 | 07:25

    Kada pocne da se trese kao prutic tada sam joj nasao sve G tacke

  • Kiki

    8. oktobar 2014 | 21:40

    Pa, ne bih se bas i slozio sa tim... po ponasanju partnerke, postoji vise vrsta. Al je G tacka... G TACKA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA