Evo šta je stvarno najvažnije za dugu i srećnu vezu!

Verovali ili ne, hemija i seksualna privlačnost nisu garant za srećnu vezu i dug brak. azgovor i kompromis ključ su duge i sretne veze, a ne seks

  • 3

Za dobru vezu razgovor je važniji od seksa, potvrdila je studija jedne velike advokatske kompanije koja se bavi brakorzvodnim parnicama. Kod čak 2000 parova, razgovor se našao prvi na listi najvažnijih stvari u vezi, dok je dobar seksualni život tek na 18. mestu.

Tek tri odsto ispitanika smatra da je vernost ključna za dobru vezu, a dobar deo njih veruje da ne bi trebalo odustajati prelako i imati realna očekivanja. Brak je više od venčanja i medenog meseca, slažu se parovi koji su braku više od 10 godina.

- Veza iziskuje puno truda, a parovi se najčešće rastave zato što nisu znali da komuniciraju i nisu pristajali na kompromise - istakla je Sara Tompson iz kancelarije “Slater & Gordon”, prenosi 24sata.

TOP 20 SAVETA ZA DUGU I SREĆNU VEZU

1. Razgovarajte

2. Stvarajte kompromise

3. Stalno idite napred

4. Radite na vezi

5. Nemojte odustati

6. Ne idite u krevet ljuti

7. Budite strpljivi

8. Slušajte

9. Budite iskreni

10. Imajte poštovanja jedno prema drugome

11. Budite otvoreni

12. Imajte realna očekivanja

13. Nemojte uploviti u bračnu luku

14. Radite određene stvari zajedno

15. Pazite na komunikaciju

16. Budite tolerantni


17. Budite verni

18. Radite na seksualnom životu

19. Budite jedno drugome prijatelj

20. Ako je neophodno, ponekad dajte jedno drugom malo prostora

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    22. oktobar 2014 | 13:30

    Najvaznije je jedno 150 stvari.. sto rece Bora Corba: teoretski ljubav lepo zvuci, malcice je drukcije u praksi, mnogo toga jos uvek se uci, ajmo dole stigao je taksi...

  • jana

    22. oktobar 2014 | 15:59

    najvaznije je imati svest o ljubavi kao bitnoj odrednici veze.a ONI KOJI JE NEMAJU VRLO BRZO SE UVERE U SUPROTNO KADA JE DOZIVE.a DA BI JE DOZIVELI MORAJU DA IMAJU SRECU DA SE SKRASE PORED TAKVE OSOBE.

  • Amos

    14. novembar 2014 | 08:31

    Za dugu i srecnu vezu treba imati golemu prangiju, dva plitka jedan duboki i sve tako pa onda iznenadjenje dva plitka pa onda serija deset dubokih i sve tako... Pa da vidite vi te srece posle. Ko ne veruje neka ostavi mail prvi put kad izlazim na teren ne naplacujem nista.Spasio sam na stotine brakova i trudicu se i dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA