NAJSTARIJA SEKS-IGRAČKA NA SVETU: Evo čime su se žene samozadovoljavale pre 28.000 godina! (FOTO)

Praistorijska alatka od 20 centimetara otkrivena je u Hole Fels pećini u blizini Ulma u Nemačkoj. Smatra se da ovajj dildo nije bio isključivo namenjen za masturbaciju usamljenim ženama, već je služio i kao kremen za potpaljivanje vatre. Lukavo, zar ne?

  • 32

Penis u erekciji, stručno falus, star 28.000 godina pronađen je nedavno u Nemačkoj i predstavlja najstariju seks-igračku svih vremena. Na osnovu pronađenih ostataka, naučnici su zaključili da su seksualna pomagala tokom istorije pravljena od kamena, drveta, kože pa čak i kamilje balege.

Što se tiče opšte prihvaćenog termina - dildo, njega su ljudi počeli da koriste u svom rečniku 1400. godine, a potiče od latinske reči "dilatare" što znači "otvoriti široko". Falus je dospeo u upotrebu 500. godine pre nove ere, a bio je isklesan od kamena, kože ili drveta. Za članove društva na visokim pozicijama seksualna pomagala su bila izrađena od srebra, zlata ili slonovače.

Foto: Wikimedia/Marcus Cyron Foto: Wikimedia/Marcus Cyron

U antičkoj Grčkoj postoje izveštaji koji pokazuju da su trgovci u gradu Miletu prodavali seks igračke podmazane maslinovim uljem kako bi žene mogle da postignu seksualnu penetraciju dok su njihovi muževi odsutni.

Međutim, mnogima je bilo izuzetno bolno da ih koriste, pa je njihova popularnost opala. Prvi dildo je u Veliku Britaniju stigao tek 1500. godine.

Foto: Antique Vibrator Museum Foto: Antique Vibrator Museum

Praistorijska alatka od 20 centimetara, stara 28 hiljada godina, otkrivena je 2005. godine u Hole Fels pećini u blizini Ulma u Nemačkoj. Smatra se da mu jedina namena nije bila zadovoljavanje usamljenih žena, već kao kremen za potpaljivanje vatre.

Prvi gumeni dildo nastao je 1850-ih godina, a prikazivanje na filmu je doživeo 1930. godine.


(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    15. januar 2015 | 14:42

    I u ono vreme je bila bitna veličina.:-) pravili od 20cm.....znale žene i u ono vreme šta je bolje. ...:-)

  • ♡LaViCa♡

    15. januar 2015 | 16:44

    Eee fine li igrackice poklanjali junaci svojim dragama, pre odlaska u rat hahaha :))))))

  • SASA FRANKFURT

    15. januar 2015 | 14:28

    Opa Djurdjo, kakve alatke:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA