Da li penis stvarno može da se polomi?

Iako je istina da penis nema nijednu kost koja bi mogla da se stvarno polomi, nije nemoguće da vam se, dok je polni organ u erekciji dogodi povreda koja boli kao sam đavo. Evo i kako

  • 21

Prelom penisa predstavlja težak oblik povrede koja nastaje prilikom savijanja penisa u erekciji, koja se javlja kada se membrana (lat. tunica albuginea) pocepa.

Ovo stanje penisa se često manifestuje pucketanjem, a ako neko ima jake bolove u predelu penisa, koji su povezani s modricama, otokom ili gubitkom erekcije, trebalo bi hitno da potraži medicinsku pomoć.

Ovo može da se dogodi bilo kada u toku seksa, kada penis prilikom penetracije pogodi neku čvršću strukturu (kao što je npr. perineum). Obično se dešava u pozi kada je partnerka gore (obrnuta kaubojka) ili u misionarskom položaju, a može da se dogodi i prilikom izvođenja određenih akrobacija u krevetu.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Ovaj problem pokidane membrane se uspešno rešavaju operacijom, koja traje oko sat vremena i radi se pod totalnom anestezijom.

Ukoliko ne uradite operaciju, jer možda ne osećate prevelike bolove, morate imati na umu da parcijalno ili kompletno pucanje tunica albuginea može da dovede do većih problema, poput erektilne disfinkcije ili devijacije penisa.

Foto: Profimedia/News Corporation Foto: Profimedia/News Corporation

Urolozi Medicinskog centra u Sijetlu tvrde da postoji na desetine zabeleženih slučajeva s prelomom penisa, a apeluju da su muškarci u 20-im i 30-im godinama u većoj opasnosti da dožive ovu nezgodu, budući da uglavnom imaju buran i aktivan seksualni život .


Međutim, ovakvi slučajevi su zabeleženi i kod muškaraca u 40-im i 50-im godinama.

(Telegraf.rs / MojPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA