Svaka četvrta devojčica ima seks pre 16. rođendana! (2012)

Skoro 25 odsto ispitanih devojaka uzrasta od 16 do 24 godina imalo je seksualno iskustvo pre nego što je dostiglo zakonsku starosnu granicu, dok se pre navršene šesnaeste godine u intimnim odnosima oprobalo svega 22 procenata mladića

  • 57

Rad objavljen u zdravstvenom godišnjaku Velike Britanije pokazuje da je starosna granica za stupanje u prvi seksualni odnos značajno niža kod žena nego kod muškaraca. 

Skoro 25 odsto ispitanih devojaka uzrasta od 16 do 24 godina imalo je seksualno iskustvo pre nego što je dostiglo zakonsku starosnu granicu u toj zemlji, dok se pre navršene šesnaeste godine u intimnim odnosima oprobalo svega 22 procenata mladića.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Iz generacije u generaciju raste broj onih koji se u svet seksualnosti upuštaju veoma mladi, a svaka deseta osoba je do svoje 24. godine imala više od deset partnera.

Autori ovog istraživanja slažu se u tome da su dobijeni rezultati posledica prerane medijske seksualizacije devojčica i dečaka koji jedva da su ušli u adolescenciju, ali upozoravaju da je seksualno ponašanje veoma teško ispitivati i ostavljaju otvorenu mogućnost da su njihovi mlađi sagovornici lagali pri popunjavanju upitnika kako bi u svojoj vršnjačkoj grupi sebi podigli važnost.

*Ovaj tekst objavljen je 16. januara 2012. na dan nastanka Telegrafa. Svaka sličnost sa današnjicom potpuno je slučajna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    16. januar 2015 | 21:43

    Клинке се данас сатиру од...

  • Klara

    16. januar 2015 | 22:49

    Sve je previše dostupno... Na žalost pornografijom nas bombarduju sa svih strana... teško je zaštiti decu... A još žalosnije što su sve te starlete IN... Teško je kad te u školi odbacuju jer nemaš dečka i odnose... Društvo mora mnogo da poradi na obrazovanju mladih, a i nama roditeljima to ne treba da bude tabu tema sa decom... Neke stavove im usuđujemo dok su mali... Moja deca su od prvog dana znala da su rođena, da od kafe ne raste rep ali da nije dobra za njihovo malo srce, itd... Nadam se da je neko uhvatio šta htedoh napisati...

  • Vladimir

    16. januar 2015 | 17:48

    Da je tako bilo bi lepo,ovako treba :( svaka četvrta ---- ima pre 14 godina a retkmo koja do 16,nadje se poneka da su je stariji sačuvali(mislim na roditelje,babu,dedu) da je na selu,i da je dobro cuvana,ovako sva je to tuzno,mada bolje im je kasnije i da radjaju nego ovako pa posle kad trebaju da imaju ---- onda one glume ni same ne znaju sta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA