DA LI JE VAŠ VEĆI? Ovo je prosečna dužina penisa!

Sigurno ste već pročitali razne informacije o tome kolika je prosečna dužina penisa, međutim, ovo su najnoviji i najtačniji podaci o ovom gorućem pitanju koje kopka svakog muškarca

  • 37

Mediji širom sveta su još jednu studiju o dužini penisa pretvorili u pravi spektakl. Ali, budući da svi vole da čuju informacije o veličini muškog polnog organa – evo najnovijih podataka.

U časopisu “British Journal of Urology” osvanula je studija pod naslovom "Jesam li normalan?", a studija je pokazala da je prosečna dužina spuštenog penisa devet, a penisa u erekciji nešto malo više od 13 centimetara.

Da bi došli do ovih brojki, britanski istraživači su u svoje proučavanje uključili čak 96 ranije objavljenih radova na istu temu. Deo istraživanja je odbačen (jer su se bavila erektilnom disfunkcijom) dok je na kraju preostalo samo 20 pa tako možemo govoriti o uzorku od više od 15 hiljada muškaraca.

Cilj projekta, bio je da se stvori grafički prikaz mera penisa koji se odnosi na sve rase i starosne grupe.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Za većinu žena, jedina mera koja je bitna najčešće je obim penisa (prosek je 11,65 cm) jer vagina je najosetljivija upravo na spoljnim delovima – kaže Dejvid Vejl, autor istraživanja.

- Mnogi muškarci su zabrinuti zbog veličine svog penisa, iako spadaju u prosek. Ovaj tip zabrinutosti inače nazivamo “sindrom malog penisa” - pišu autori studije.

Dodaju i da su istraživanja pokazala kako je čak 85 odsto žena zadovoljno veličinom penisa svojih partnera, ali samo 55 odsto muškarca bilo je zadovoljno onim čime raspolažu.


Foto: Profimedia Foto: Profimedia

No, istraživači za kraj dodaju i da brojke nemaju previše veze sa zadovoljavanjem partnera.

- Neki muškarci s manjim penisima daleko su sigurniji u krevetu, pronalaze drugačije poze i tehnike koje daleko više stimulišu žene. Za dobar seks potrebno je mnogo više od anatomije - kaže dr Medlin Kasteljanos, psihijatar iz Njujorka.

- U društvu kruže razne ideje o tome šta je bitno u krevetu, a malo njih je naučno utemeljeno - zaključuje ona.

(Telegraf.rs / Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    3. mart 2015 | 19:08

    Dzabe sto mi je iznad proseka kad ga ne koristim

  • Duck

    4. mart 2015 | 11:44

    Na osnovu velikog broja ispitanih uzoraka spadam u kategoriju prosečan. Izvor - moja žena!

  • Ana

    4. mart 2015 | 09:28

    Najviše volim kad je debeljuškast..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA