Evo zašto se muškarci lože na VELIKE GUZE!

Da li se nekad zapitali zašto vas toliko privlači velika, trtasta zadnjica. Istina, ima i muškaraca kojima to nije interesantno, ali oni samo potvrđuju pravilo. Evo zašto je to tako

  • 39
Kim Kardašijan Instagram/kimkardashian

Budući da muškarci otkidaju na velike guze, što je lansiralo u orbitu mnoge zvezde poput Kim Kardašijan, Dženifer Lopez ili Niki Minaž, naučnici su pokušali da pronađu odgovor na pitanje – zašto je velika guza toliko atraktivna jačem polu.

Kako je objasnio koautor studije Erik Rasel sa Univerziteta Teksas, ženska tela su se menjala kroz istoriju, kako smo evoluirali, a veruje se da žene sa više trtastom guzom lakše mogu da iznesu trudnoću.

Upravo zbog toga, muškarcima su privlačnije žene s većom i izraženijom pozadinom jer instinktivno zaključuju da su dobre partnerke za stvaranje porodice.

U studiji je učestvovalo više od 300 muškaraca koji su ocenjivali siluete žena s uglom kičme 21-61 stepen. U proseku im se najviše svidela silueta žene kojoj je zadnjica umereno istaknuta, a kičma je zakrivljena do 45,5 stepeni.

Osim toga, naučnici su zaključili da muškarci nesvesno gledaju i položaj leđa, iako misle da posmatraju samo zadnjicu. Psiholog Dejvid Levis s turskog Univerziteta Bilkent, koji je bio i autor ove studije, smatra da ova oblast svakako još treba da se istraži, ali da definitivno postoji veza između muškarčevog izbora partnerke na osnovu položaja njenih leđa i veličine zadnjice.

(Telegraf.rs / TPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    10. mart 2015 | 11:28

    Мислим да се већина мушкараца ложи на лепо обликоване,затегнуте,МАЛО веће гузе,а не на трокрилне ормаре пуне целулита.

  • Ako ima nade, pokazi to...

    10. mart 2015 | 13:59

    Ja znam jednu curu nema veliku guzu, ona je citava mrsava, ali ima nesto u njenom pogledu sto ju izdvaja. Mislim da je zauzeta, al kad me pogleda, ONA MI UBRZAVA DISANJE.

  • KG.

    10. mart 2015 | 14:32

    Sve što je preterano nije dobro. Žena treba da ima neveliku uzdignutu guzu, mali stomačić, osrednje čvrste grudi, milo lice i vatreno oko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA