ISPOVESTI OBREZANIH: Evo zašto smo to uradili pod stare dane!

Da li ste se nekad zapitali kako je to biti obrezan ili, ako ste obrezani, kako je biti neobrezan? Retki su oni koji imaju i jedno i drugo iskustvo, pogotovo u spavaćoj sobi. Ovo su ispovesti onih koji su kožicu "skratili" kao odrasli ljudi

  • 81

Obrezivanje je, kod onih koji ga primenjuju, običaj ili obred koji se obično sprovodi u ranom detinjstvu, pa je malo onih koji imaju iskustvo – pre i posle obrezivanja.

Međutim, ima i takvih slučajeva. Neki muškarci se obrezuju iz kozmetičkih razloga, mnogi iz medicinskih, a, najčešće, iz religioznih razloga. Ovo su ispovesti muškaraca koji su se obrezali u odraslom dobu, pa imaju kompletno iskustvo. Evo šta oni imaju da kažu o tome kako je to biti obrezan i koje je razlika u odnosu na ranije.

Saznao je da mora da se obreže ako hoće da prođe kroz Bar micvu (ceremoniju punoletstva)

Leo je emigrirao u SAD kada je imao četiri godine, a njegovoj porodici je pomogla jevrejska organizacija da se snađu u toj zemlji. Bili su im zahvalni i prihvatili su njihove običaje. Leo se družio sa jevrejskom decom, koja su bila obrezana, ali on nije bio. Međutim, kad je došlo vreme za Bar micvu...

- Pred moj trinaesti rođendan, roditelji su me posadili na stolicu i započeli razgovor. Nikad do tada nisam ni čuo za obrezivanje – tada još nije bilo interneta. Nisam penis video ni na slici, niti sam još masturbirao u to vreme.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Uglavnom, roditelji su me pitali – hoćeš Bar micvu? - hteo sam, ali, rekli su, ako hoću da moram da ogulim kožu sa đoke! Rekli su mi da ako to odlučim, oni će prestati da jedu svinjetinu u znak solidarnosti.

Upoznao sam se s doktorom koji je trebalo da izvede zahvat. Rekao mi je da ću se osećati čudno, da ću imati šavove, ali da će sve proći za nedelju dana. Tako je i bilo. Budući da se ne sećam erekcije pre procedure, ne znam kako bi bilo masturbirati pre obrezivanja. Ali sećam se da sam sve to prihvatio kao prilično normalno – priča Leo.


Masturbacija je bila bolja s kožicom, ali seks je bolji posle obrezivanja, jer je stimulacija jača

Leo se ne seća kako je bilo pre obrezivanja, ali Rajan se zato seća. Posle jednog pijanog seksa, on je povredio penis i doktor mu je preporučio obrezivanje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Podvrgao se zahvatu, iz medicinskih razloga, a njegova iskustva su malo drugačija nego Leova.

- Sećam se jedne neželjene erekcije, samo par dana posle zahvata, bolelo je kao đavo. Ali zato, kad je sve prošlo i kada sam probao seks, bilo je mnogo bolje nego ikada pre – Kaže Rajan.

Kada je rana zarasla, bio je sav u ožiljcima pa sam ga zvao Frankenđoka

Obrezivanje iz medicinskih razloga obično se preduzima posle neke povrede nastale usled seksualnih vratolomija koje se nisu srećno završile. Međutim, dvadesetdevetogodišnji Tom, iz Kalifornije, morao je da se podvrgne zahvatu zbog fimoze, stanja kod kojeg je nemoguće kožicu povući preko glavića. Čak i najblaža erekcija bila je vrlo bolna za njega.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Za razliku od Lea, Tom je, takođe, iskusio seks i masturbaciju i sa i bez kožice. Svoja iskustva opisao je ovako:

- Imam osećaj da je osetljivost bila jača ranije, ali sada kao da dolazi sa više mesta. Uživanje je isto, možda je čak sada i bolje, jer nema onog osećaja zatezanja. Masturbacija je bila bolja ranije, jer je klizilo kao podmazano, ali zato je seks bolji sada, jer je stimulacija mnogo bolja. Kad masturbiram, sada ponekad koristim lubrikant, što nikad ranije nisam radio, ali to nije neophodno - rekao je Tom.

(Telegraf.rs / Vice)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gunner

    1. april 2015 | 22:11

    Volim svog šarpeja i neću da mu skidam skalp.

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    1. april 2015 | 21:34

    Obrezivanje u kamenom dobu je sigurno bio X-factor -

  • Singe

    1. april 2015 | 23:39

    Obrezao sam se 2010 god,i od tada sam kao preporodjen,mnogo bolji sex,mnogo bolja higijena,a sam cin operacije je potpuno bezbolan,svima bi preporucio,mali problemcic je dok ti konci ne spadnu,ali 15 dana se moze izdrzati,ja sam imao tu srecu u nesreci da mi previjanje vrsi medicinska sestra,i tu je bilo malo problemcica zbog koncica koje uzrokovalo zatezanje istih,ali i ro je proslo :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA