Dlakave žene su seksi, zdravije i inteligentnije od depiliranih!

Skoro sve žene mrze malje na svom telu i gledaju kako da ih se reše i to verovatno jeste najbolje rešenje, čisto iz estetskog ugla. Ali, ima razloga i da ih ostavite. Evo i kojih

  • 41

Brijanje, depilacija, čupkanje obrva... mnoge žene provode sate u kupatilu i salonima za ulepšavanje kako bi se rešile dosadnih dlačica.

Međutim, pevačica, Majli Sajrus, odlučila je da ustane protiv ove konvencije i ostavi dlake ispod pazuha. Ne znamo šta ona smera, ali definitivno da malje imaju svojih prednosti. Evo i kojih.

MALJI SAJRUS: Šta to viri pevačici, a nisu bradavice? (FOTO)

Rane brže zarastaju

Ako uporedite ranu koja se nalazi s unutrašnje strane ruke, gde nema dlaka, i ranu koja se nalazi na mestu gde ima dlaka, ova druga će zarasti pre nego prva. To se događa zbog toga što koren dlake sadrži matične ćelije koje potpomažu zarastanje rana.

Foto: Instagram/taylorswift Foto: Instagram/taylorswift

Štite od sunca

Dlake koje imamo su nasleđe naših predaka, a njihova funkcija je da nas štite od uticaja okoline, pre svega hladnoće, ali i štetnog uticaja sunčevih zraka. Naravno, danas čovek nema baš toliko dlaka na telu kao naši preci, one ipak donose neku zaštitu od štetnog uticaja sunčevih zraka.

Štiti od ojeda

Na nekim mestima, gde može da dođe do trenja kože, dlake mogu da obezbede dozu “klizavosti” i spreče trenje zbog kojeg dolazi do ojeda. Ono što je nezgodno je što su to oni delovi kože na kojima dame uglavnom žele da nemaju dlake, kao što je bikini zona.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Cirkulacija

Dlake na nožnim prstima mogu biti pokazatelj dobre cirkulacije, jer usled loše cirkulacije, te dlake mogu da opadnu.

Prirodni mirisi

Uklanjanje dlaka ispod pazuha otežava širenje prirodnih mirisa. Iako te mirise mi detektujemo kao smrad, oni ipak imaju prirodnu funkciju, a to je privlačenje potencijalnih seksualnih partnera.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA