Probali su da žive mesec dana BEZ SEKSA! Evo šta su naučili

Da li ste se nekad zapitali kakav bi bio život s voljenom osobom kad ne bi bilo seksa? Saznajte kako je to bilo učesnicima eksperimenta – mesec dana bez seksa

  • 13

Tri bračna para, koji godinama žive zajedno, pristala su na eksperiment tokom kojeg je trebalo da nastave svoj život na isti način, samo bez seksa. Evo šta su doživeli.

Kris i Džudi

Kris: Upustio sam se u celu stvar na njenu inicijativu, iako sam znao da neće biti lako, ali takođe sam znao da ona neće odustati koliko god da joj je teško. To je kao kad ste na dijeti i ne smete da jedete slatko – postaje naprosto neodoljivo.

Seks je bio naš način povezivanja i posle nekog vremena postala mi je daleka i počela je da mi nedostaje, iako smo spavali u istom krevetu. Nadao sam se da će prekoračiti pravila u par navrata, ali bila je istrajna. Odbijanje me je bolelo i jedva sam čekao da prođe taj najduži mesec u mom životu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Džudi: Iako imam puno obaveza, porodičnih i poslovnih, uvek sam nalazila vremena za seks i kad smo započeli ovaj jednomesečni post, mislila sam da će to naštetiti našem braku.

Nije mi toliko nedostajao seks koliko osećanje bliskosti sa Krisom. Mrzela sam činjenicu što se on oseća nevoljeno, pa sam mu stalno slala poruke s poljupcima.

Iako sam znala da moj muž ne bi otišao s drugom ženom, ipak je postojao jedan deo mene koji je bio nesiguran i plašio se da li možda posmatra neku drugu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Nik i Natali

Nik: Prvih nekoliko dana mi je palo mnogo lakše nego što sam mislio, ali do kraja prve nedelje postalo je baš teško. Počele su da me nerviraju male stvari kao što je nered u kući, a budući da nije bilo mogućnosti da se poljubimo i pomirimo, stvari su se zategle.

I Natali je takođe postala nervozna i to zbog sitnica kao što je čista košulja za posao, pa smo posle dve nedelje postali toliko osetljivi da sam pomislio da nema druge nago da prekršimo pravila.

Jedne noći sam je privukao k sebi i ona je odgovorila, što me je prijatno iznenadilo. Ali, već sledećeg jutra se pravdala da sam je uhvatio u trenutku slabosti i vratila zabranu na snagu. Jedva sam dočekao kraj eksperimenta.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Natali: Nik i ja imamo veoma aktivan seksualni život, čak smo polomili tri kreveta od kad smo zajedno i na kraju nabavili neki s ojačanjima. Obzirom na sve to znala sam da će mesec dana bez seksa biti veliki izazov.

Inače patim od anksioznosti i seks je uvek bio odličan način da ispustim ventil. Jedne noći Nik me je privukao i nisam mogla da odolim. Prekršili smo pravila. Međutim, već sledećeg jutra sam razmišljala o tome kako smo slabi i ne možemo čak ni jedan mesec da izdržimo bez seksa. Nisam želela da poverujem da se naš odnos zasniva samo na fizičkoj privlačnosti, pa sam odlučila da ostanem jaka do kraja eksperimenta, ali sam se osećala usamljeno i nevoljeno.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Džon i Džasmin

Džon: Zajedno smo oko 30 godina i seks je uvek bio veoma značajan deo naših života. Naravno, kako su godine prolazile, nije više tako učestao, pa sam mislio da mesec dana neće biti neki prevelik izazov.

Iako mi je bilo malo čudno da razgovaramo ujutru a nemamo intimne trenutke, ipak nije bilo frustrirajuće, jer naš odnos se zasniva na mnogo više od toga. Nas dvoje smo srodne duše i čak i kad bi se desilo da zbog nečega više nikada ne možemo da imamo seks, ipak bih ostao sa svojom ženom do kraja života.

Ovaj eksperiment me je samo još više uverio da imamo nešto posebno i da je naša veza neverovatno jaka.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Džasmin: Džon i ja smo jedan jako senzitivan par i volimo mnogo da se dodirujemo u svakoj prilici. Uvek sam bila jako seksualna osoba i ranije sam mislila da će vremenom taj poriv da nestane, ali nije.

Tokom prve nedelje bilo je lako, ali kasnije mi je postalo teško da skrenem misli sa seksa, pa sam morala da nađem neku zanimaciju. Na kraju eksperimenta želja je postala neizdrživa i jedva sam dočekala da ponovo vodimo ljubav.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bla bla

    25. april 2015 | 08:57

    Koja glupost! A kako li bi izdrzali trudnocu, poslednjih par meseci i mesec i po posle porodjaja kad mora da se apstinira?

  • Boki

    23. april 2015 | 23:18

    Ja skoro godinu dana... Sto je najgore i ne nedostaje mi...

  • Saska

    23. april 2015 | 22:41

    Ja mogu i tri bez!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA