Evo s koliko godina žene najviše uživaju u seksu!

Da li ste znali da čak četvrtina žena u 40-im godinama svog života izgubi interesovanje za seks? Što je zaista šteta! Saznajte kada su žene na vrhuncu svoje seksualnosti

  • 5

Izgleda da žene vrhunac svoje seksualnosti doživljavaju pre nego što se to ranije mislilo, i to čak do 15 godina pre.

Saznajte sve o svojoj seksualnosti!

Ranije se smatralo da vrhunac svoje seksualnosti žene doživljavaju u drugoj polovini 30-ih i početkom 40-ih godina svog života. Vladalo je mišljenje da žene tada imaju najviše samopouzdanja i da je njihovo iskustvo tada najintenzivnije.

Međutim, novo istraživanje pokazalo je da su žene u srednjim godinama mnogo nesigurnije u sebe nego što se mislilo i da ta nesigurnost s godinama raste.

Otkriveno je da zbog menopauze, žene gube želju za seksom i počinju da se osećaju neprivlačnim, a ne kapiraju da je to zbog toga što se hemija organizma u tim godinama menja.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Oko jedne trećine svih žena uđe u menopazu u 40-im godinama, što znači da mogu da provedu čak 20 godina pateći od nesanice, valunga, naglih promena raspoloženja i anksioznosti.

Čak 75 odsto anketiranih žana reklo je da je menopauza uticala na njihovu vezu, polovina njih se oseća neprivlačno, a čak dve trećine nije zainteresovano za seks.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

S druge strane, žene u svojim 20-im su na vrhuncu samopouzdanja i tada najviše uživaju u seksu. Četvrtina žena izjasnilo se im je seks najgori između 41. i 45. godine.

(Telegraf.rs / Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KG.

    22. maj 2015 | 21:47

    Možda sa dvadeset godina najbolje uživaju u seksu, ali znam dosta žena koje sa pedeset i kusur godina dosta dobro uživaju u seksu.

  • ???

    22. maj 2015 | 21:55

    Onda moja žena nije u redu,rasturi meee....

  • strvarno?

    23. maj 2015 | 03:03

    To su deca. Mozda njih vishe svrbi , ali zreli sex je neshto drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA