Da li je seks STVARNO bolji kad smo zaljubljeni? Evo odgovora

Da li i vi mislite da je seks bolji kada su u celu stvar uključene i emocije ili više volite divlje strasti bez uplitanja osećanja?

  • 7

Novo istraživanje sprovedeno na Pensilvanija univerzitetu tvrdi kako je seks mnogo bolji i uzbudljiviji kad smo zaljubljeni u svog seksualnog partnera, nego kada osećamo isključivo strast i fizičku privlačnost.

Ovo istraživanje je svakako otvaranje jedne zanimljive teme, budući da uprkos rušenju mnogih tabua, širom sveta i dalje vladaju određene predrasude, kao na primer da žene koje su u braku nemaju želju za seksom i da su one koje pristaju na seks, a nisu u vezi - drolje.

Prateći tu analogiju, dalo bi se zaključiti da je za žene jedino vreme u kojem je prihvatljivo da imaju seks, a da ih ne smatraju promiskuitetnim, zapravo ono vreme kada su u vezi.

I onda se nametne pitanje da li je zaista u tim trenucima, kada su osim fizičke privlačnosti u priču upletene emocije, seks bolji. Evo šta o tome kaže nauka.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Istraživanje je obuhvatilo 95 heteroseksualnih žena u između 20 i 68 godina i pokazalo je da seks s osobom u koju smo zaljubljeni nije samo emocionalno, već i fizički prijatnije iskustvo.

Još jedna zanimljiva stvar je i ta da je 50 ispitanica smatralo da ljubav nije predispozicija za seks, a čak 18 njih verovalo je kako ljubav i seks nemaju nikakve veze jedno s drugim.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


A zašto je tačno seks bolji kada smo zaljubljeni u svog seksualnog partnera? Iako naučnici još uvek nisu uspeli da pronađu tačan odgovor na to pitanje, poverenje u partnera, opuštenost i seks kao fizička manifestacija onoga što osećamo definitivno su neki od razloga.

Seks s nekim koga ste tek upoznali možda zvuči uzbudljivo, ali možda je ipak bolje da izaberete nekoga koga volite.

(Telegraf.rs / Moj Portal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    29. maj 2015 | 12:59

    Mislim,po svom skromnom misljenju,da je bolji kada smo zaljubljeni.Bar iz ono malo iskustva(ili malo vise,ko ce li ga znati,sta je danas malo seksualnog,a sta puno seksualnog iskustva?)u seksu.Lepse se ljubis,vodis ljubav,i mozes satima posle ljubavnog cina da se mazis i ljubis sa partnerkom..nista tada za mene ne postoji,osim moje voljene i mene.Valjda sam nepopravljivi romantik..

  • Miroslav

    29. maj 2015 | 13:50

    Najbolje je kada su ti duh i telo na jednom mestu

  • ron jeremy

    29. maj 2015 | 21:02

    kad je neko zaljubljen sve ti je lepo čak i kad pada kiša... zavisi od osobe, neke žene su dobre u seksu i kad nisu zaljubljene, a neke su loše čak i kad su zaljubljene. mislim na sam čin seksa ne ono posle. tačno je da ako nema nikakvih emocija da je to kao seks sa prostitutkom dok traje ok kad se završi kao da ga nije ni bilo. Zaključak ne mora obavezno da bude bolji, može biti dobar iako nema zaljubljenosti, to što fali posle seksa e to je već neka druga tema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA