Sedam najčešćih razloga zbog kojih pucaju veze i brakovi

Iako je svaka veza priča za sebe, razlog za kraj ljubavi ili razvod braka uvek je neki od "već viđenih" problema

  • 3

Za uspone i padove u jednoj vezi, rekli bi mnogi, "krivci" su neki sasvim lični razlozi koji su deo intime dvoje ljudi. Ali kada "dođe voda do plafona" pojave se i vrlo konkretni razlozi zbog kojih jedan od partnera izgovori: "Ja više ne mogu!".

Izbegnite greške koji mnogi razvedeni roditelji prave!

Iako vam ovo deluje kao napad ludila, zapravo je normalno tako se ponašati nakon raskida

A evo kada se to najčešće dešava.

Nekompatibilnost

Ukoliko partneri nemaju iste stavove i vizije po pitanju zajedničke budućnosti, velika je verovatnoća da će taj brak, ako nema dovoljno tolerancije i kompromisa, pući poput balona od sapunice. "Nepremostive razlike" jedan je od najčešće pominjanih razloga na sudu kada partneri zatraže razvod.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Loše navike

Na početku veze ništa nije "sivo", sve je ružičasto. Omamljeni osećajem zaljubljenosti, nesvesno idealizujemo partnera i ne vidimo njegove mane koje nakon određenog vremena počnu da izbijaju na površinu. Odjednom, navike poput ostavljanja čarapa na podu, podignute daske na wc šolji ili prečestih izlazaka s prijateljima ne možemo da tolerišemo. Odsustvo želje da se takve i slične loše navike promene zarad ljubavi po pravilu osuđuju vezu na propast.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Kolotečina

Najčešće nastaje nakon medenog meseca ili nakon rođenja deteta. Neki partneri u vezi imaju osećaj da je sve odjednom stalo - nema iznenadnih izjava ljubavi, malih iznenađenja za godišnjce, niti bilo kakvog uzbuđenja. Emotivnim osobama to su sitnice koje mnogo znače i jednostavno ne mogu da se pomire da je sve to nestalo.


Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Posesivnost

"Ubica s predumišljajem", tako psiholozi često nazivaju potrebu jedne osobe da kontroliše partnera. Posesivne osobe tu svoju karakteristiku često dobro skrivaju na početku veze, ali vremenom stvari se kristališu i, kada leptirići u stomaku nestanu, partner koji je "žrtva" svakodnevne kontrole ne može da podnese vezu s nekim s kim se oseća kao da je na stalnom isleđivanju u policiji. Epilog - odlučuje da prekine tu agoniju.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Izolacija

Stavljanje prijatelja i društvenog života u drugi plan može lako dovesti do pucanja veze. Potpuno se posvetiti samo vezi i porodici nije ništa loše, ali ako ste osoba koja nije kućni tip i ne želite da se u potpunosti odreknete svog prethodnog života, možete i vi postati deo neslavne statistike "propalih" veza.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Zlostavljanje

Mnogi ne shvataju da postoje stvari koje idu ruku pod ruku sa zlostavljanjem iako ne uključuju nužno podizanje ruke na partnera. Neravnopravnost u vezi, nepoštovanje, "psihičke torture", ali i fizički napadi sve su češći razlozi za prekid u moderno doba u kojem su partneri finansijski manje zavisni jedno od drugog, ali i svesniji toga da "ne moraju da ostaju u nečemu lošem" samo da ne bi imali etiketu "razveden/razvedena".

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Nedostatak komunikacije

Ubrzani ritam života, nedostatak slobodnog vremena i manjak kvalitetne komunikacije, sve su to "sastojci" koji će vašu vezu pretvoriti u "gorko jelo". Odsustvo komunikacije jedan je od najčešćih problema u vezama jer nužno vodi ka stvaranju ogromnog jaza među partnerima koji bi trebalo sve da dele, pa i probleme koji muče samo jednog od njih.

(Telegraf.rs / Večernji)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodoljub

    1. jun 2015 | 12:16

    Moj deda govorio- gde para nema tu ljubav izlazi kroz prozor! U Srbiji svi ovi navedeni razlozi proizilaze iz manjka para....

  • Kima

    1. jun 2015 | 15:00

    Kada ima ljubavi sve moze da se sredi i dogovori. Kada nema dzaba sve

  • V

    1. jun 2015 | 08:59

    1. Roditelji supruznika. 2.-||- 3. - ||- 4. -||- 5. - ||- 6.Prevara. 7. Sve ostalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA