MUŠKARCI, OPREZ: Lekovi za potenciju izazivaju rak!

Ako imate problema s erekcijom i uzimate "magične pilule" imamo vrlo loše vesti za vas

  • 0

Najnovije istraživanje, sprovedeno na čak 20.000 muškaraca donelo je zapanjujuće pesimističke rezultate. Pripadnici jačeg pola koji imaju erektilnu disfunkciju, zbog koje uzimaju preparte na bazi sildenafila, imaju za 21 odsto šanse da dobiju najopasniji i najsmrtonosniji rak koji postoji – karcinom kože, maligni melanom.

Da li je to mladež ili rak kože? Naučite da prepoznate, pre nego što bude kasno! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Tablete za potenciju sprečavaju infarkt?

Ipak, istraživači sa Njujork univerziteta nisu sasvim sigurni u tačnost ovih nalaza da bi sa stoprocentnom sigurnošću savetovali muškarce da prestanu da uzimaju “magičnu plavu pilulu”, jer nije moguće utvrditi da li sama impotencija povećava šansu za rak, da li su krivac tablete ili je u pitanju veći procenat muškaraca koji se izlažu sunčevim zracima bez adekvatne zaštite.

- Ono što je naša studija pokazala jeste da definitivno u grupi muškaraca koji su oboleli od raka kože ima dosta onih koji su solidno situirani. Što podrazumeva ne samo da, u slučaju problema s potencijom, imaju para za pilule, već i da češće sebi mogu da priušte letovanja, a samim tim i sunčanje – objasnila je autorka istraživanja Stejsi Loeb i dodala:

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Pilule sildenafila su veoma efikasne u lečenju problema s erekcijom i dokazano je da umnogome povećavaju kvalitet života ugroženim ljudima. Ipak, moramo da savetujemo, imali muka s potencijom ili ne, kad ste na plaži ili leti negde napolju, trudite se da koristite dodatne količine kreme sa zaštitnim faktorom! - zaključuje ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA