Kad stigne u ove godine, SVAKI DRUGI Srbin ima PROBLEMA S EREKCIJOM!

Svaki muškarac najviše se plaši trenutka kada će njegov vršnjak zakazati na delu. Kada se to jednog dana i desi, većinu je sramota da o tome pričaju, a kamoli da zatraže pomoć. Međutim, to je velika greška, jer rešenje za blaže i teže oblike impotencije i te kako postoji

  • 9

Verovali ili ne, svaki drugi Srbin stariji od 45 godina suočava se, makar s vremena na vreme, s problemima u krevetu. Ipak, to nikako ne bi trebalo da predstavlja kraj sveta, a još manje kraj seksualnih odnosa, jer se muke s erekcijom i drugi problemi s penisom, ali i prostatom, mogu lečiti.

IMATE CRVENILO NA GLAVIĆU PENISA? Evo šta sve može da vam bude!

18 užasnih stvari koje stvarno mogu da se dogode i ugroze vam ponos!

Erektilna disfunkcija defniše kao stalna ili ponavljana nesposobnost da se postigne i održi erekcija do orgazma, odnosno da dođe do zadovoljavajućeg seksualnog odnosa.

- Epidemiološke studije pokazuju da samo 10 odsto muškaraca sa erektilnom disfunkcijom traži pomoć. Kod većine njih reč je o stidu ili neznanju, uprkos tome što postoje sigurni, dostupni i efikasni oralni lekovi za lećenje erektilne disfunkcije – otkriva za Telegraf prof. dr Đorđe Nale, urolog Kliničkog centra Srbije.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Mnoga naučna istraživanja ukazuju na povezanost problema pri mokrenju i problema s potencijom. Pa su zato skovane i dve skraćenice: LUTS - koja označava probleme i tegobe u funkcionisanju donjeg dela urinarnog sistema, gde spadaju mokraćna bešika, mokraćna cev, uretra, a kod muškaraca i prostata – i ED, koja se odnosi na erektilnu disfunkciju.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


U junu 2008. godine Američko udruženje urologa odobrilo je svakodnevnu upotrebu lekovite hemikalije po imenu tadalafil u terapiji erektilne disfunkcije, a 2009. to je učinilo i Evropsko udruženje urologa. Ubrzo je odobrena i upotreba tog leka u lečenju osoba koje imaju problema pri mokrenju usled benignog uvećanja prostate. Tako se došlo do odličnog rešenja za dva problema.

Na domaćem i svetskom tržištu postoji nekoliko lekova koji aktivnu supstancu - tadalafil sadrži u dozama od 5 mg, 10 mg ili 20 mg.

Foto-ilustracija: Hai-online.com, Freedigitalphotos.net / photostock Foto-ilustracija: Hai-online.com, Freedigitalphotos.net / photostock

Lek u dozi od 5 mg se primenjuje svakodnevno, jednom dnevno, i pogodan je za primenu kod pacijenata koji imaju udružene simptome LUTS i ED. Lek se uzima po preporuci i proceni lekara, i za ostvaranje efekta bi ga trebalo uzimati najmanje mesec dana.

Tadalafil u dozama 10 mg i 20 mg se, u terapiji erektilne disfunkcije, uzima po potrebi, pola sata pre planirane seksualne aktivnosti, a njegovo dejstvo traje i do 72 sata. Lek se jedino ne preporučuje bolesnicima koji uzimaju nitritne preparate (nitroglicerin).

- Bezbednost, efikasnost i podnošljivost ove svakodnevne terapije ovim preparatom je odlična, a zadovoljstvo obostrano, kako za muškarca tako i za njegovu partnerku – objašnjava profesor Nale.

Foto-ilustracija: Foter/reallyboring, Profimedia Foto-ilustracija: Foter/reallyboring, Profimedia

EREKTILNA DISFUNKCIJA I DRUGE BOLESTI:

Više od 50 odsto muškaraca starosti od 45-70 godina suočilo se s problemom erektilne disfunkcije (ED), a s godinama ovaj procenat raste. Nažalost, samo 10 odsto ljudi će se za pomoć obratiti svom lekaru.

68% muškaraca sa povišenim krvnim pritiskom (hipertenzijom) ima ED

60% muškaraca sa ED ima povećane vrednosti holesterola i masnoća u krvi (dislipidemiju)

20% muškaraca sa ED ima dijabetes

11% muškaraca sa ED pati od depresije

80% muškaraca sa ED ima i LUTS (simptomi bolesti donjeg urinarnog trakta)

59% muškaraca sa LUTS ima i ED

Pacijenti sa dijabetesom imaju 4,1 puta veći rizik da razviju ED nego nedijabetičari iste starosne dobi.

Više od 50% dijabetičara razvije ED u prvih 10 godina od početka bolesti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Zato, momci, ako vam se desi da podbacite u krevetu, znajte da ne samo da niste jedini, već i da postoji vrlo efikasno rešenje za vaš problem, o kojem niko osim vašeg lekara ne mora da zna!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Malina

    3. jul 2015 | 23:27

    Pa i zene ponekad ne mogu pa sta

  • Pera

    3. jul 2015 | 22:08

    Bitnije je da se kaze razlog a, to je zakrcenost vena, koja donosi probleme sa srcem. I naravno lek se ne kupuje u apoteci, samo je potrebno izbaciti masno iz ishrane, sto bi rekao narod malo postiti i resice se taj i mnogi drugi problemi

  • Gazda

    3. jul 2015 | 20:30

    Kad je dobra riba nema se problema!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA