Ovo je prava istina o NIMFOMANKAMA! (VIDEO)

Osim što se terminom "nimfomanija" nepravedno obuhvataju samo žene, uvreženo mišljenje je i da su nimfomanke roboti koji ne uživaju u vođenju ljubavi. A evo šta je od svega toga istina

  • 2

Nimfoman(ka) bi, u najkraćem, bila osoba koja je zavisna od seksa ili, kako je to duhovito primetio američki biolog i seksolog Alfred Kinsi "neko ko ima više seksa nego ti".

ISPOVEST NIMFOMANKE: Nećete verovati šta sam sve radila da bih došla do seksa!

Od 14. godine NAPALJENA sam non-stop! Ne mogu da prestanem da gledam porniće! (VIDEO)

Tri odsto žena je zavisno od seksa, da li ste i vi među njima?

SPAVALA SA 370 MUŠKARACA: Seks joj oduzeo 13 godina života! (VIDEO)

Međutim, ovaj termin i dalje je predmet mnogih sporova i zato je portal Top Tenz objavio šest činjenica kojima razotkriva sve zablude o nimfomaniji.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Nimfomani su samo žene

Termin nimfomanija se odnosi samo na žene, dakle muškarci nisu obuhvaćeni ovom pojavom. Ako baš neko želi da opiše muškarca zavisnog od seksa onda je za njega rezervisan termin "satirijaza" (naziv po mitskom biću koje je bilo pola muškarac, pola jarac). Međutim, ovaj pojam se gotovo uopšte ne koristi iz prostog razloga što je društveno prihvatljivije da su muškarci po svojoj prirodi nastrojeni seksu.


Kroz istoriju, znatno su se češće lečile žene zavisnice od seksa nego muškarci, a tretmani su uključivali ledene kupke, sedative na bazi broma, pa čak i operacije na klitorisu.

ZAVISNA OD SEKSA: Previše sam napaljena da bih radila! (FOTO)

Nimfomanija nastaje zbog hedonizma

U knjizi "Istorija nimfomanije" navodi se da su lekari u Viktorijansko doba smatrali da nimfomanija podrazumeva "uživanje u ukusnoj hrani poput previše čokolade, razmišljanje o nečistim radnjama, čitanje erotskih spisa i tajno masturbiranje".

Brinuli su da preterano stimulisani ženski nervi vode ka nimfomaniji. Jedan stručnjak je čak smatrao i da učestali ginekološki pregledi mogu rezultirati nimfomanijom.

ISPOVEST NIMFOMANKE: Spavala sam sa 300 muškaraca, ne mogu bez 5 orgazama dnevno

Uzrok u malom mozgu

Naučnici su nekada takođe pretpostavljali da uvećani mali mozak kod žene ukazuje na sklonost ka nimfomaniji. Prema toj logici, što je veći stražnji deo glave, to žena više voli seks. Ipak, danas se takve tvrdnje odbacuju kao apsurdne.

NIMFOMANKA: Zatvarala muškarce i zahtevala seks

Nimfomanija danas nije dijagnoza

Dok je u prošlosti nimfomanija bila dijagnoza, tačnije smatrala se psihičkim oboljenjem, danas ljude s preteranim nagonom i promiskuitetnim ponašanjem nazivaju samo seksualnim zavisnicima, dok se preterani libido naziva "hiperseksualnim".

Procenjuje se da u ukupnoj svetskoj populaciji ima oko osam odsto muškaraca i tri odsto žena zavisnih od seksa.

DA LI STE NIMFOMANKA? Rešite test i saznajte

Nimfomanke nisu dobre za vezu

Nimfomanka kao devojka za avanturu mnogim muškarcima zvuči kao odlična ideja. Međutim, žena koja bi mogla da vodi ljubav i deset puta na dan, vara čim joj se ukaže prilika jer na taj način gasi svoju seksualnu žeđ.

Zato je veza sa ovakvom ženom u najmanju ruku iscrpljujuća.

I TO JE MOGUĆE: Razveo se zbog previše seksa!

Jedan orgazam dnevno - znak za uzbunu

Ukoliko osoba doživljava čak i jedan orgazam dnevno, trebalo bi da potraži pomoć seksologa. Stručnjaci upozoravaju da sedam orgazama nedeljno, bilo s partnerom ili masturbiranjem, može ukazivati na zavisnost od seksa, blagi poremećaj koji karakteriše stalnoprisutan seksualni nagon.

Ako se na vreme potraži pomoć, pacijenti mogu da prevladaju požudu i usmere je na neke druge aktivnosti i tako spreče da im libido kontroliše život.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    14. jul 2015 | 01:11

    Jedan orgazam dnevno razlog za posetu lekara? Ja mislim da je taj ko je ovo rekao zreo za lekara, ali ne seksologa, nego psihijatra. Mozda ovi sa vise orgazma dnevno imaju problem sa malim mozgom, ovaj ima sa velikim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA