Evo da li treba da imate seks za vreme menstruacije

Većina žena ne praktikuje seksualne aktivnosti za vreme menstrualnog ciklusa čime svesno gube tri do sedam dana pogodnih za seks svakog meseca

  • 14

Ne postoji nijedan medicinski opravdan razlog zbog kojeg se žena ne bi upuštala u polni odnos za vreme menstruacije, kažu ginekolozi, iako takve aktivnosti nisu baš najpraktičnije za izvedbu u tom periodu.

ONI DANI: Ovako se menstruacija menja kroz život

Uz ovih 5 saveta stavljanje kondoma neće biti noćna mora, već najseksi trenutak vašeg života

Naime, žene više vole uredan, higijenski prihvatljivi seksualni odnos i iz tog razloga seks im uopšte ne zvuči kao privlačna ideja sve dok se njihovo krvarenje ne zaustavi. Ovo je ujedno i jedini razlog zbog koga se razvila fama oko toga da žene ne treba da imaju seks dok im traje menstruacija.

Iznenađujuće je to da ginekolozi čak kažu da žene na ovaj način zapravo propuštaju priliku brzinskog oporavka od neprijatnih simptoma menstruacije, jer seks smanjuje osećaj nadutosti stomaka, podstiče lučenje dopamina i serotonina (takozvanih hormona sreće), a orgazam (ako ga postignete) znatno umanjuje bolove uzrokovane kontrakcijama materice.

Foto-ilustracija: Foter.com / dhammza Foto-ilustracija: Foter.com / dhammza

Naravno, onaj mali postotak žena koje ipak rado krše apstiniranje od seksa u vreme "onih dana", znaju da penetracija dok dole ima krvi zahteva dobru pripremu - najbolje je mokriti neposredno pre seksa kako bi višak krvi izašao napolje, potom detaljno oprati vodom klitoris, a onda i obavezno poneti peškir koji ćete podmetnuti ispod sebe.

Partner vam takođe može pomoći tako što će oprati penis pre seksa.

Ukoliko vam je sve to mnogo komplikovano, postoji jedan mnogo jednostavniji način - otiđite do tuš kabine i sve obavite pod mlazom vode bez ikakve pripreme.


Foto-ilustracija: Foter/Lotus Carroll Foto-ilustracija: Foter/Lotus Carroll

Jer ako ne želite da sebi uskratite seksualne aktivnosti za vreme menstruacije, sve što je potrebno jeste da budete kreativni i da za uživanje sa partnerom odvojite malo vremena.

Od sada Telegraf pratite i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Ordinacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    24. avgust 2015 | 21:51

    Ne znam koji ginekolozi tvrde, da treba imati seksualne odnose za vreme menstruacije. Naime za vreme menstruacije se ljušti endometrijum, koji pod dejstvom hormona koji vrše vazokonstrkiciju(sužavanje krvnih sudova) biva nekrotisan, kada se endometrijum ljušti ljušti se fragmentalno, i postepeno zaceljuje, za to vreme materica je mnogo više osjetljiva na infektivne agense, te lakše može doći da zapalenja. Stoga se ne preporučuje seksualni odnos u periodu menstruacije jer se mogu uneti infektivni agensi (iako parter nema neku veneričnu bolest).

  • KG

    25. avgust 2015 | 13:50

    Šta je sad ste svi gadljivi a analni seks vam mio i miriše.

  • Ivana

    25. avgust 2015 | 17:25

    Imama ga za vreme ciklusa....mozda ne uvek,ali ga imam....nisam nikad imala nikakve tegobe zbog toga.....A sex mi je prijatan i bol mi olaksa....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA