Znate li koliko vrsta ženskog ORGAZMA postoji?

Neke od ovih vrsta orgazma sigurno nikad niste doživeli, a neke možda i jeste, a da niste ni znali šta se desilo. Donosimo vam čak devet vrsta ženskog orgazma

  • 0

Neki tvrde da postoji samo pet vrsta ženskog orgazma, drugi pak tvrde da ih ima 12. Kako god bilo, bitno je uživanje pa pokušajte da se pronađete među ovih devet vrsta orgazma.

Klitoralni orgazam

Ovu vrstu orgazma može da doživi gotovo svaka žena, a neke žene mogu da dožive samo ovu vrstu seksualnog vrhunca. Klitoris je sa 8.000 nervnih završetaka jedan od najosetljivijih delova tela. Seksualni terapeuti savetuju da partner kružnim pokretima masira klitoris kako bi žena došla do orgazma, a oralna stimulacija takođe je dobrodošla.

Vaginalni orgazam

Vaginalni orgazam katkad je u kombinaciji s vrhuncem koji se doživljava stimulacijom G-tačke. Vaginalni orgazam počinje u vagini i ostaje fokusiran u donjem delu karlice. U ovu vrstu seksualnog vrhunca uključeni su materica, karlica pa čak i anus, ali pripremite se za barem 20 do 25 minuta akcije, jer ovaj orgazam nećete postići “na brzaka”.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Orgazam stimulacijom G-tačke

G-tačka nalazi se na vrhu zida vagine, a njeno stimulisanje ženi pruža neizmerno zadovoljstvo. Najveće šanse za stimulisanje G-tačke tokom penetracije su ukoliko partner penetrira otpozadi. Naravno, uvek je možete stimulisati rukom. Ova vrsta orgazma poznata je i po ženskoj ejakulaciji.

Orgazam A-tačke

A-tačka, baš kao i G-tačka, je kamen spoticanja, jer mnogi ne veruju u njeno postojanje. Ovakav orgazam uglavnom se doživljava samo kada ste zaista povezani s partnerom ili uz pomoć nekih tehnika tantričkog seksa.

Mešani - dvostruki orgazam

Ova vrsta orgazma podrazumeva istovremeni vaginalni i klitoralni orgazam, a može da traje od minuta do čak 15 minuta! Ako želite partnerki da pružite ovu vrstu seksualnog vrhunca, moraćete jako da se potrudite s predigrom jer žena mora da bude jako uzbuđena i opuštena da bi mogla da doživi dvostruki orgazam.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Duboki orgazam

Takozvani duboki orgazam može se doživeti stimulacijom dela smeštenog u najudaljenijoj tački zadnjeg zida vagine, u blizini materice. Seksualni terapeuti kažu da se ovakav orgazam najbolje postiže ručnom stimulacijom.

Orgazam koji se postiže - vežbanjem

Nije poznato da li je ovo trik kojim žele da nateraju žene da krenu da vežbaju, ali neki stručnjaci tvrde da je orgazam zaista moguće postići napornim vežbanjem.

Kožni orgazam

Verovali ili ne, i to postoji. Znate za onaj osećaj kada slušate određenu pesmu ili vam neko ljubi vrat i skroz se naježite? E, taj osećaj spada u seksualno uzbuđenje. Iako traje vrlo kratko, ne sme se zanemariti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Mentalni orgazam

Dr Beri Komisaruk tvrdi da postoji i mentalni orgazam.

- Neke žene koriste kombinaciju vežbi disanja i seksualnih fantazija da bi dostigle ovaj vrhunac, a druge koriste mišiće karlice - kaže dr. Komisaruk.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / MojPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA