Pet podmuklih laži koje će vam žena reći, a da ne trepne!

Šta god mislili o lažima, bile one bezopasne ili neoprostive, činjenica je da su sastavni deo većine ljubavnih veza i da se žene njima koriste jednako kao i muškarci

  • 7

Brojna istraživanja sprovedena o ženskim lažima i tome koliko često, zašto i o čemu lažu, pokazala su, između ostalog da tri četvrtine "lažljivica" veruje kako njihov partner njima nikada ne bi uradio nešto slično.

Donosimo vam popis pet najčešćih ženskih laži koje one najlakše izgovaraju, glumeći nevinašca.

Ti si mi tek...

Žene osećaju veliki pritisak društva zbog čega žele da imaju čist “seksualni dosije” pa zato lažu o broju muškaraca s kojima su spavale. U jednom istraživanju koje je sprovedeno na tu temu, učesnice koje su bile ispitane na detektoru laži spavale su s duplo više muškaraca od onih koje nisu išle na poligraf.

Nemam pojma gde ti je omiljena majica

Žene su spremne da se zakunu da nisu videle omiljenu partnerovu majicu ili čvrsto garantuju da je nisu bacile u smeće... Možda nekad i govore istinu, a možda i ne, muškarci to nikad neće saznati. Istina je da svaka žena zna da je, s vremena na vreme, potrebna "intervencija" u muškom garderoberu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Draga moja, predivno izgledaš!

Studije pokazuju da su žene zavidne te da vole da izgledaju bolje od drugih žena. Kada kažu drugarici ili poznanici da izgleda divno, zapravo u sebi misle da one same izgledaju bolje. U slučaju kada druga žena zaista izgleda prelepo, onda uglavnom ćute ili “slučajno” prospu piće po njenoj haljini.

Kad mi je muž rekao da ga više ne uzbuđujem, svet mi se srušio… Priča ove žene može i vama da se desi!

Ne brini, na piluli sam

Istraživanja pokazuju da trećina žena (u slučaju da njihov partner kaže da ne želi decu) laže partnera o kontracepciji kako bi ostale trudne i "uhvatile ga na bebu". Situaciju okreću u svoju korist tako što blefiraju da to rade zarad njegovog užitka, jer u tom slučaju ne mora da koristi kondom.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ne lažem, ne varam - ne činim ništa loše!

Ženske laži naročito dolaze do izražaja kada žena vara partnera jer oseća da joj je on učinio nešto loše ili je povredio: imao aferu s drugom ženom, maltretirao je i slično. Takođe, ovo je posledica toga što se žene za laž osećaju i manje krivim kada njihova indiskrecija nije emotivnog karaktera.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Portal oko)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA