Uskoro stiže kontracepcija za muškarce!

Muškarci se uglavnom žale da im kondom smanjuje zadovoljstvo tokom seksa, a njihove žene baš i ne žele stalno da budu na anti-bebi piluli. Ovo sredstvo protiv nežejene trudnoće nema te mane, ali kad čujete kako se uzima, smrznućete se

  • 2

Ovo sredstvo za kontracepciju bi moglo da se nađe na tržištu u naredne tri godine, a ono što je posebno zanimljivo u vezi s tim jeste kako se uzima. Neće vam se nimalo svideti.

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na www.eklinika.rs.

Naime, naučnici su napravili efikasno sredstvo za kontracepciju u vidu gela koji se muškarcu ubrizgavaju u testise kao injekcija.

Dejstvo “Vasalgela” je trajno, ali sve može da se vrati na staro ako to poželite, a prednost u odnosu na vazektomiju je ta što je zahvat neinvazivan.

Lekari su skalpel zamenili iglom i umesto da seku kanal kroz koji prolazi sperma, jednostavno ga zapuše gelom. Ipak, gel neće sprečiti ejakulaciju, samo će filtrirati spermu tako da ne može da dođe do oplodnje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Naučnici pokušavaju da pronađu muški ekvivalent za kontraceptivne pilule još od 60-ih godina. Ako Vasalgel bude funkcionisao kako treba, sigurno će doneti olakšanje ženama, kojima je potrebna podrška kad je zaštita od neželjene trudnoće u pitanju.

Pilule za žene imaju sporedne efekte kao što je povećanje telesne težine, mučnina, a i od njih mogu da ih bole grudi. Pored toga treba svakodnevno voditi računa o tome da li su popile pilulu.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA