Pet tajni koje kriju vaše bradavice!

To da ženske bradavice ne služe samo kao dekoracija već znamo, ali da li ste se ikad zapitali šta vam sve one mogu reći o vašem zdravlju

  • 0

Ako primetite neke promene na području oko bradavica, posebno ako se pojave samo na jednoj, odmah kontaktirajte svog lekara jer ovo može biti simptom raka dojke.

IZVADILA JE TREĆU DOJKU: Kad vidite kakva je, ŠLOGIRAĆETE SE (VIDEO)

1. Iscedak iz bradavice je često normalna pojava

Iscedak iz bradavice (mlečni, zelenkasti ili bez boje) može se dogoditi ako žena stisne bradavicu. Međutim, ukoliko se on pojavi i bez vršenja pritiska na nju (posebno ako se pojavi i sukrvica) može se raditi o razvoju ili postojanju ciste, pa čak i benignih ili zloćudnih tumora. Situaciija je alarmantnija ako se ovo dogodilo samo na jednoj dojci.

BILA SAM UVERENA DA NIKAD NEĆU DOBITI RAK: Ispovest Beograđanke kojoj je promakla izraslina koja je mogla da je košta života!

Foto-ilustracija: Foter/photography Ayelén Foto-ilustracija: Foter/photography Ayelén

2. Treća bradavica naraste češće nego što mislite

Prema jednom istraživanju čak do 27 miliona Amerikanaca ima treću bradavicu negde na tijelu, a često ih se zameni za mladeže. Ne radi se niokakvom problemu, lako je odstranjiva, a oporavak je brz.


3. Vežba može iziritirati bradavice

Dobar sportski grudnjak pomaže, ili balzami kojima možete premazati bradavice pre gimnastike, kako biste sprečili iritaciju. Ali, ako primetite da su vam bradavice crvene, da vas svrbe ili po sebi imaju fleke, obratite se lekaru. Može se raditi o ekcemu, ali i ozbiljnijim problemima.

Ilustracija: CancerResearchUK.org/ Ilustracija: CancerResearchUK.org/

 

4. Dlake u području bradavica su normalna pojava

Male izbočine oko bradavica su normalna pojava, a ako imate i dlake, budite vrlo pažljivi kada ih čupate ili uklanjate voskom. Ukoliko folikule oko bradavica postanu bolne, povećane ili vas svrbe, to bi mogao biti znak infekcije.

5. Invertirane bradavice

Oko 15 posto žena ima bradavice okrenute prema unutra i to nije ništa opasno. Ovo može biti slučaj na obe ili samo jednoj dojci, a uzrokuje ih prekratko ili prečvrsto vezivno tkivo oko tog područja. Postoje zahvati kojima se to može rešiti u vrlo kratkom roku.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: portaloko.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA