Zašto je jutarnji seks toliko zdrav?

Već dugo pokušavate da pronađete pravi način kako da se ujutru razbudite? U ovom tekstu ćete pronaći jedno od najboljih rešenja

  • 5

Da li tražite idelan način kako da kvalitetno započnete dan? Najbolji odgovor na to je da ne morate potražiti dalje od svog kreveta!

Naučna istraživanja redovno otkrivaju blagodeti ove jutarnje aktivnosti koja bi oraspoložila i one najveće ljutice.

Evo nekoliko veoma dobrih razloga zašto bi "srećan završetak" mogao da bude odličan početak dana.

IZGLED I ZDRAVLJE

Jutarnji seks ima niz pozitivnih delovanja na vaše zdravlje i povoljno utiče na jačanje imuniteta. Njime se smanjuje mogućnost pojave prehlade ili gripa, a ujedno se i povećava kvalitet kože, kose i noktiju.

- Jutarnji seks oslobađa oksitocin, hormon koji je zadužen za dobro raspoloženje među parovima i stvara dodatnu hemiju i osećaj prisnosti koji ne jenjava tokom dana - rekla je Dr Debi Herbenik, ugledna američka naučnica, pa dodala:

- Čini vas snažnijim i otpornijim, jer stvara tela koja organizam štite od infekcija.

Još jedno istraživanje koje je sprovedeno od strane Univerziteta u Belfastu je pokazalo kako osobe koje jutarnji seks praktikuju barem tri puta nedeljno, imaju smanjenu mogućnost od rizika srčanog ili moždanog udara.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


INTENZIVNIJI DOŽIVLJAJ

Bračna terapeutkinja Džejn Grir tvrdi da je jutarnji seks najbolji seks na brzaka koji bi neko mogao da poželi.

- Opuštenost, uravnoteženost organizma i hormona i lagana žurba će postići pravi ugođaj i preplaviće vas adrenalin zbog kojeg će ukupni doživljaj biti intenzivniji - kaže ona i dodaje:

- Za vreme spavanja, u muškarcu se gomila količina testosterona koji će koristiti tokom dana. To je još jedan razlog više da iskoristite najbolje od svog muškarca.

Ona je naglasila i da bi jutarnji seks mogao da bude od velike pomoći parovima koji pokušavaju da dobiju dete, jer je u jutarnjim satima sperma najkvalitetnija.

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joj

    12. novembar 2015 | 14:56

    73% ljudi ujutru ni ne pomisli na seks? Ja kad se probudim skacem po partneru,divljam,imam najvise energije,ne mozes da me smiris. Uzivam u jutarnjem seksu.

  • Gaša

    12. novembar 2015 | 19:02

    meni je sve jedno, meni je vijagra u krvi... tako da se ne skidam. Žena mi preti sa razvod , ako tako nastavim.

  • Boki

    12. novembar 2015 | 09:49

    Teorija je jedno, praksa sasvim drugo. Ujutru sam pospan pa sve sto radim, radim bez uzivanja, jedino u cemu uzivam je spavanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA