Evo ko je više ljubomoran, žene ili muškarci (VIDEO)

Ovo su naučne činjenice. Saznajte ko je više ljubomoran muškarci ili žene, a tu su i još neki zanimljivi detalji

  • 1

Psihologija danas razlikuje dva tipa ljubomore, emocionalnu, koja je pretežno ženska i seksualnu, koja je pretežno muška, međutim, nova istraživanja su otkrila da i muškarcima i ženama ipak više smeta seksualna preljuba od emotivne.

Žena mi ZAKLJUČAVA PENIS katancem! Evo kako izgleda moj život s pojasom nevinosti (FOTO)

Muškarci su kroz evoluciju uvek težili da osiguraju da će ostaviti svoje potomstvo, pa je njihova ljubomora razvijena u tom pravcu, da im mnogo više smeta ako njihova partnerka ima seks s drugim muškarcem, jer onda ne mogu da budu sigurni da će roditi njihovo, a ne tuđe dete.

Žene, sdruge strane, znaju da je dete njihovo, ali strepe od toga da se muškarac emotivno veže za drugu ženu, jer tada im neće pomagati u odgajanju deteta. Zato su žene više osetljive na emotivnu preljubu.

Međutim, sprovedeno je istraživanje koje je ispitivalo ove dve različite vrste ljubomore i otkriveno je da i ženama i muškarcima više smeta seksualna preljuba od emotivne. Ipak kod žena je mnogo izraženija emotivna ljubomora nego kod muškaraca.

Što se tiče odgovora na pitanje ko je više ljubomoran - žene su odnele pobedu u oba slučaja i zvanično proglašene ljubomornijima. 

Još jedna zanimljivost koja je utvrđena ovim istraživanjem je to da genetika igra mnogo veću ulogu u tome nego što se mslilo. Dosad se smatralo da su vaspitanje i uticaj sredine presudni faktori koji utiču na to da li će osoba biti ljubomorna, međutim, sada je poznato da je genetika uzročnik čak 30 odsto.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA