Kuglice za ZATEZANJE VAGINE su novi hit u svetu. Međutim, vrlo su opasne! (VIDEO)

Na internetu je zaista moguće naći sve i svašta, pa “bisere za detoksikaciju vagine”. Nažalost, u pitanju je prevara koja može da vas košta zdravlja, pa čak i života

  • 4

Ako verujete u alternativnu medicinu, gledajte da ne nasedate baš na sve što se nudi na tržištu. Pogotovo ne u neproverene nadrilekarske proizvode glamuroznog naziva koje biste gurali u svoju vaginu.

 

Šta raditi ako vam VAGINA neprijatno MIRIŠE?

 

Evo kako da i vi OROSITE VAGINU kao Suzana Mančić!

 

Primer su krpene kuglice iz domaće radinosti, napunjene različitim biljkama, koje ženama obećavaju da će im ublažiti infekcije, ukloniti neprijatne mirise, pa čak i učvrstiti vaginalne mišiće.

 

Navodno, sve što je potrebno, jeste da ih tri dana non-stop držati u blizini grlića materice.

 

Ove biljne vrećice se, pod imenom “Herbal Womb Detox Pearls”, prodaju na internetu i koštaju oko 15 dolara.

 

 

Međutim, ginekolozi apeluju na žene da ih ne koriste i upozoravaju da je ovaj način “osvežavanja vagione” opasan po zdravlje.

 

- Vaša vagina nije umorna, depresivna, niti je ovo ispravan način da se leče infekcije. Nije vam potreban nikakav preparat za detoksikaciju, jer je ženski reproduktivni sistem napravljen od organa koji se sami brinu o sebi - poručuje ginekolog Džen Genter.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Doktorka upozorava na to da biljke u ovim kuglicama nisu testirane, pa nije tačno jasno kako deluju niti da li su uopšte primerene za vaginalnu upotrebu.

 

- Kuglice koje navodno “zatežu” vaginu sadrže biljke koje je, pretpostavljam, isušuju, a to nikako nije dobro - rekla je Genter.

 

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

 

Iako oni koji ove kuglice prodaju tvrde da one imaju protivupalno dejstvo, Gener to opovrgava i tvrdi da je upravo suprotno.

 

- Ovakvi sumnjivi proizvodi mogu dovesti do smanjenja dobrih bakterija u vagini, a povećaju količinu loših, što dovodi do infekcija. Osim toga, držati bilo šta u vaginalnom traktu duže od 6 sati, a nekmoli tri dana, može dovesti do toksičnog šoka, pa i smrti – kaže ona.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA