SVE SAM PROBALA ALI NE MOGU DA DOŽIVIM ORGAZAM: Ova devojka je priznala ono što mnoge žene kriju

Mnoge žene imaju slične probleme kao ova devojka, ali o tome ćute

  • 21

Studentkinja Megan Vard (20) pati od poremećaja koji se zove anorgazmija, a karakteriše ga nesposobnost žene da doživi orgazam. Uz smanjenu seksualnu želju, to je najčešća seksualna smetnja kod žena.

Primarna anorgazmija je ona koja se javlja od početka seksualne aktivnosti, odnosno primarnu anorgazmiju ima ona žena koja nikada nije doživela orgazam prilikom seksa. Sekundarna anorgazmija je ona koja se javlja nakon perioda "normalnog" seksualnog funkcionisanja, odnosno žena je imala period u kojem je mogla da postigne orgazam, da bi zatim prestala da ga doživljava.

Megan je isprobala razne seks igračke i bila na mnogobrojnim terapijama kako bi izlečila svoj poremećaj, ali bez uspeha.

- Posedujem desetak različitih vibratora, i još gomilu seks igračaka, ali ništa od toga mi još nije pružilo orgazam - kaže Megan.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Svoju ispovest iznela je pre godinu dana u javnost, zbog čega je postala predmet ismejavanja i maltretiranja na društvenim mrežama. Za razliku od stranaca, porodica i prijatelji bili su celo vreme uz nju.

Megan ne žali zbog svoje odluke. Kaže da joj je drago da može da podigne svest o problemu od kojeg pati jedna od pet žena, ali i jer smatra da bi mladi ljudi trebalo da mogu otvoreno da govore o svojim seksualnim problemima. Takođe, jedan od razloga zašto je odlučila da progovori, kako kaže, je i taj što se uvek predstavlja kao da je muški orgazam važniji od ženskog.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    3. februar 2016 | 22:54

    Nadji ti curo momcinu da ti pomeri mozak jel orgazam ide iz glave,bacaj te plastike i gume

  • Mozak

    3. februar 2016 | 23:14

    Nije probala da dodje malo u Srbiji. Molim redakciju da joj predloži.

  • NSs

    4. februar 2016 | 16:36

    Alo bre 20 god strpi se malo dok porastes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA