9 stepenika koji će vas dovesti do srećnog braka

Ako želita da imate uspešan brak, neke uslove treba da ispunite pre nego što se upustite u ovu složenu misiju

  • 5

Bračna zajednica je institucija koja zahteva velika ulaganja. S tim što malo ljudi počne da ulaže pre nego što izgovori ono čuveno "DA", a to je velika greška.

Ako ste OVAKVE, naći ćete MUŽA. Ako niste, PROMENITE SE!

Tajna srećnog braka je - dobra svađa! Evo i zašto

Brak je, u svakom slučaju, prava životna avantura, ali predbračno istraživanje može da pomogne u boljem odabiru večitog partnera, piše Women 's Health, a prenosi Večernji list.

Proverite neke od znakova da je vaša veza ona prava.

Ne morate da budete zajedno sve vreme

Svaka sekundica u društvu voljenog bića je prelepa, ali život tako ne funkcioniše. Treba da se volite i van četiri zida, jer je upravo to važno za srećan brak i dobar odnos.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Imate li 25?

Studije kažu da je vaš mozak potpuno razvijen tek posle 25-te godine, a da pre toga ne donosite uvek razumne odluke, pogotovo što se venčanja tiče.


Da li rekli šta vam smeta?

Ulaženje u "crvenu zonu" razgovora je neophodno i treba što pre da pokušate da se prilagodite jedno drugom, jer ćete s tim morati zauvek da se nosite.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Možete li da prihvatite mane partnera?

Ideja da osobu možete da promenite u braku je definitivno osuđena na propast, pa ako ne možete da prihvatite partnera onakvog kakav jeste, onda niste jedno za drugo.

Da li vam se slažu mišljenja o deci i veri?

Slažete li se u tome koliko dece želite da imate i kako će izgledati vaša uloga roditelja' Vera je isto jedan od razloga zbog kojih nastaju nesuglasice kod parova, pa je uvek lakša varijanta kad se nađete na istoj "strani".

Foto: Profimedia, Foter/Flickr/Images_of_Money Foto: Profimedia, Foter/Flickr/Images_of_Money

Ko će upravljati finansijama?

Nemojteda pretpostavljate odgovore na pitanja, već razgovarajte otvoreno o tome da li ćete oboje da preuzmete roditeljske dužnosti, kao i one van kuće.

Vidite li ovu osobu pored sebe sa 60 godina?

Brak je pravi maraton koji zahteva pripremu. Za dugotrajnu vezu treba da uživate u međusobnom društvu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Razgovor o seksu i odanosti

Ako možete da zamislite seksualne odnose do kraja života samo s tom osobom i ako ste slobodni da razgovarate o načinima kako da to izvodete, onda nemate problem. Inače zavaravate i sebe i partnera.

Šta cenite najviše u životu?

Zapitajte se koji su vam prioriteti u životu i kako želite da provodite slobodno vreme, jer ćete jedino tako moći da shvatite da li vaš odabranik podržava vaše snove i ciljeve. Odricanje velikog dela sebe i sopstvenih interesa je katastrofalna ideja i brzo će vas upropastiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA