Odrekla sam se SEKSA na godinu dana! Evo šta sam naučila (FOTO)

Mnogi ljudi se nikad dobrovoljno ne bi odrekli seksa. Ova žena je nakon raspada braka odlučila je da proba i, verovali ili ne, preporodila se

  • 9

Pre tri godine, mlada modna blogerka i majka dvoje dece Tabata Vorton Mancinger, preživela je težak razvod. Ali, kako život uvek ide dalje, ona se ubrzo ponovo zaljubila.

Imam četvoro dece i divnog muža. Ali, smučio mi se seks! Iskrena ispovest ove majke će vas oduševiti

U krevetu sam glumila pornićarku, ali VIŠE NEĆU da imam SEKS samo da bi ON bio srećan! (FOTO)

Međutim, nova ljubav završila je bolnim raskidom nakon samo godinu dana veze, a posle svega Tabati je prekipelo. Shvatila je da je došlo vreme da napravi velike promene u svom ljubavnom životu.

- Uopšte nisam bila u kontaktu sa svojim telom. Nisam razumela sebe. Kako sam onda mogla da znam šta sam u stanju nekome drugome da ponudim? Davala sam se emotivno, a zauzvrat dobijala vrlo malo. Svaki put sam plaćala previsoku cenu za sve – kaže Tabata.

Tada je samu sebe nagovorila na eksperiment - celibat u trajanju od godinu dana. - Nisam želela da me romantična veza ili seks sputavaju u tome da budem sama sebi doboljna i zadovoljna sobom. Zato sam donela odluku da godinu dana neću izlaziti na sastanke niti spavati s nekim - ispričala je za Huffington Post, prenosi portal Zadovoljna.


Ovo su osnovne zapovesti njene apstinencije:

1. Neću se upuštati u romantične veze.

2. Neću se upuštati u neobavezni seks.

3. Neću se žaliti na to što sam singl.

4. Neću tražiti društvo samo zato da se ne bih osećala usamljeno.

5. Neću svoj život svesti na potragu za partnerom.

6. Voleću samu sebe koliko god je to moguće.

7. Kroz teške trenutke vodiće me ljubav dece i prijatelja.

8. Ovo vreme iskoristiću da poboljšam svoj život, bez iščekivanja partnera koji će mi se pridružiti na tom putu.

Šta je Tabata naučila nakon prvih meseci svog eksperimenta? - Živeti u celibatu ne znači da živite bez ljubavi. Ne osuđujete se na život pun usamljenosti. Samo pronađete ljubav u nečem drugom, drugim ljudima i prihvatate to na način prema kojem možda pre niste bili otvoreni – otkriva ona.

Vreme, energiju i emocije koje je pre ulagala u veze ili neobavezan seks sada je iskoristila za druge stvari, jačala je povezanost sa svojim prijateljima i provodila više vremena sa decom.

Ipak, sada je ova hrabra mlada žena spremna za novu ljubav.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA