Dr Maljković o ugradnji silikona: Važno je da su grudi lepe! (VIDEO)

Srpkinje ne štede na operaciji i vole velike grudi. Operacije se najčešće rade u ranim dvadesetim i kasnijim tridesetim godinama, a najpoželjnija je "D" korpa

  • 5

Doktor Igor Maljković, plastični hirurg,  poznat je po tome što svoje pacijente usrećuje menjajući njihov lični opis, najčešće popunjavanjem grudnjaka, ali tako da to izgleda prirodno i ne košta mnogo.

Tačan broj operacija koje je do sada uradio ne zna, ali rado se seća svih pacijentkinja kojima je vratio osmeh na lice i podigao nivo samopouzdanja, a njihove poruke zahvalnosti čuva u mobilnom telefonu. Najčešća operacija koju u Srbiji traže je uvećanje grudi, a raspon godina pacijentkinja kreće se od ranih dvadesetih, kada mlade devojke koje su potpuno ravne požele da imaju bar nešto od simbola ženstvenosti, pa do srednjih godina od 35 do 45, kada žene koje su dobile decu, žele da poprave izgled i ponovo se osećaju mlado.

Šta su to danas velike grudi, teško je reći, ali pacijentkinje najčešće žele veličinu "D" korpe.

Silikonski implanti kojima se grudi uvećavaju imaju različitu zapreminu, koja se kreće od 300 ml pa do 2.500 mililitara, kolika je veličina grudi kakve viđamo kod glumica u porno-filmovima ili  na duplericama erotskih časopisa.

Dr Maljković smatra da je najbolje kada ugrađeni implanti odgovaraju konstituciji tela, visini, širini leđa, obimu grudnog koša.

- Dešava se da pacijentkinja dođe sa idejom da želi da ugradi određenu veličinu silikona  i odbija da čuje savete. U tim slučajevima, kada ne možemo da dođemo do dogovora, ne radim operaciju. Važno je da grudi budu lepe, a ne enormno velike - kaže dr Maljković.

Postoje različite vrste silikonskih implanata, čak oko  500 vrsta, a razlikuju  se po veličini i obliku, da li su okrugli ili anatomski.

Pogledajte kako izgledaju implanti.

Razlozi zbog kojih se žene najčešće odlučuju na ugradnju silikona je veličina grudi, a kroz razgovor i posmatranje utvrđuje se da li je osoba psihološki stabilna za takvu operaciju. U većini slučajeva, već prilikom prvog razgovora moguće je utvrditi da li je neko kandidat ili ne za ovaj vid operativnog zahvata.


Ovako dr Maljković objašnjava metode psihološke procene.

Pacijentkinje koje u porodičnoj istoriji imaju slučajeve malignih oboljenja mogu ugraditi silikone, tvrdi dr Maljković.

- Slučajevi gde u porodici postoje maligna oboljenja malo mogu biti diskutabilni, ali dijagnostika, i pored ugrađenih silikona, za dobrog radiologa ne bi trebalo da predstavlja problem. Takođe, pacijentkinje koje imaju silikone češće odlaze na preglede, a nije utvrđen povećan broj karcinoma u zavisnosti od toga da li je žena radila operaciju uvećanja grudi - rekao je Maljković.

Opasnost ne postoji ni kod dojenja, jer se silikon postavlja tako da se delom nalazi ispod mišića, a manjim delom ispod žlezde. Na pitanje da li je neophodna zamena silikona nakon određenog vremena, dr Igor Maljković kaže da to zavisi od celokupne konstitucije  tela.

- Silikonski impanti su trajni, a zamena se vrši samo ukoliko dama dobije na težini ili naglo smrša. U tom slučaju i grudi moraju da se koriguju kako bi odgovarale novom izgledu - kaže Maljković.

Ugradnja silikona potpuno je bezbedna, a prema rečima Maljkovića, naše žene ne žale novac kako bi dobile kvalitetne implante.

- "PIP" silikoni, koji su izazvali pravu pometnju jer nisu punjeni medicinskim silikonom već onim za dušeke, u Srbiji nikada nisu korišćeni ili  barem ja nemam informaciju o tome. Lično radim sa implantima "Mentor" - naglasio je Maljković.

U svetu je danas popularno i ubacivanje silikona kroz pupak, gde se vrši ubacivanje silikonske opne, koja se potom napumpava fiziološkim rastvorom, a operacije se obavljaju gotovo u letu, a klinike šalju svoje lekare s jednog na drugi kraj sveta.

(Lj. Vučetić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MAJA

    16. maj 2013 | 16:14

    Hocete mi reci gde se nalazi ordinacija dr.Maljkovica i koliko kosta ugradnja silikona i dali zavisi do velicine implantata(CENA) :))) Hvala

  • gradimir

    2. avgust 2013 | 12:39

    imao sam udes motorom gde sam pokidao nerve desne ruke rame mi je skroz atrofiralp,zanima me dali meze rame da se uradi silikonom da izgleda kao drugo I koliko bi to kostale,unapred hvala.

  • Bojana

    29. oktobar 2014 | 11:36

    Mogu li znati gde se nalazi ordinacija Dr Maljkovica I cenu ugradnje silikona. Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA